ua en ru

Уряд схвалив використання держкоштів на врегулювання торгівельних суперечок в рамках СОТ

Уряд схвалив використання держкоштів на врегулювання торгівельних суперечок в рамках СОТ Фото: Кабмін України

Відповідна постанова Кабміну опублікована на урядовому порталі

Кабінет міністрів України дозволив виділення коштів з державного бюджету на забезпечення захисту інтересів України під час вирішення спорів у рамках Світової організації торгівлі. Про це свідчить постанова уряду №883 від 21 жовтня, опублікована на сайті Кабміну сьогодні, 6 листопада.

Постановою передбачається, що бюджетні кошти спрямовуватимуться на участь України в заходах, пов'язаних з врегулюванням торговельних суперечок в рамках СОТ та міжнародних договорів України.

Відповідно до документу, використання бюджетних коштів на здійснення видатків, пов'язаних з наданням послуг юридичними радниками, примирителями, фахівцями, експертами, арбітрами, в тому числі іноземними, які мають знання, необхідні для здійснення заходів, пов'язаних з врегулюванням торговельних суперечок в рамках СОТ та міжнародних договорів Україна, і володіють відповідною іноземною мовою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив пілотний проект з виплати компенсацій за оренду житла в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, які були направлені в довгострокові відрядження.