ua en ru

Уряд схвалив пілотний проект виплати компенсацій дипломатам за оренду житла в інвалюті

Уряд схвалив пілотний проект виплати компенсацій дипломатам за оренду житла в інвалюті Фото: Кабмін

Компенсації стосуватимуться вартості оренди житла і комунальних послуг

Кабінет Міністрів України схвалив пілотний проект з виплати компенсацій за оренду житла в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, які були направлені в довгострокові відрядження. Про це свідчить постанова №882 від 7 жовтня, опублікована на урядовому порталі сьогодні, 6 листопада.

Компенсації стосуватимуться вартості оренди житла і комунальних послуг. Пілотний проект передбачається реалізувати до 1 жовтня 2017 року, а його фінансування проводитиметься в межах призначень державного бюджету на функціонування закордонних дипломатичних установ України.

Так, проект передбачений для дипломатів, які були направлені у відрядження до посольства України в Бельгії, Китаї, Кореї, Литві, Лівані, Сполучених Штатах Америки та Німеччини, а також в місії України при Організації Північноатлантичного договору (НАТО), генеральному консульстві України в Нью-Йорку (США), постійному представництві України при Організації Об'єднаних Націй.

Підкреслюється, що у проекті не беруть участь працівники іноземних дипломатичних установ України, завершення терміну тривалого відрядження яких заплановано цього року, а також на військових аташе та представників Міністерства оборони при дипломатичних представництвах України.

Постановою доручено Міністерству закордонних справ подати до 16 жовтня 2016 р. і до 16 жовтня 2017р. Кабміну відповідні звіти про результати реалізації цього проекту.

Крім того, уряд доручив МЗС спільно з Міністерством фінансів підготувати та подати на розгляд Кабміну пропозиції щодо включення з 1 жовтня 2016 р. в склад компенсаційних виплат коштів для відшкодування інших витрат, пов'язаних з перебуванням працівників дипломатичної служби у довготерміновому відрядженні.

Нагадаємо, 181 депутат Верховної Ради України (ВРУ) у третьому кварталі 2015 року отримав компенсацію з державного бюджету за оренду житла або винаймання готельного номера.