ua en ru

Італія закликає країни ЄС відкрити порти для врятованих мігрантів

Італія закликає країни ЄС відкрити порти для врятованих мігрантів Фото: мігранти (flickr.com-iom-migration)

За словами міністра оборони країни, мігранти не повинні прибувати в Європу тільки через Італію

Італія закликає відкрити порти інших країн Європейського союзу (ЄС) для прийому врятованих в Середземному морі мігрантів. Про це заявила міністр оборони країни Елізабетта Трента після зустрічі з іноземними колегами, передає DW.

Зокрема, вона зазначила, що неможливо і далі миритися з тим, що прибувають біженці на континент тільки через Італію.

За словами міністра, до кінця року необхідно відновити мандат місії "Софія".

Зазначимо, проект був створений у червні 2015 року на тлі міграційної кризи для гуманітарної операції в міжнародних водах біля узбережжя Лівії.

Її учасники ведуть боротьбу з контрабандою людей, навчають співробітників берегової охорони Лівії і рятують біженців на море. Досі всіх біженців, врятованих у рамках місії "Софія", доставляли в Італію.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні пригрозив не пускати в порти країни судно Aquarius, на борту якого знаходилося понад 140 врятованих в море біженців.

У свою чергу премьер-міністр Італії Джузеппе Конте заявляв, що виступає за створення європейських центрів, які обробляли б клопотання про притулок біженців у них на батьківщині.

Також раніше Джузеппе Конте запропонував направити 450 врятованих у італійських берегів біженців в інші країни ЄС.

Конте також закликав до подальших заходів по боротьбі з нелегальною імміграцією, в тому числі за правилами загального доступу до приватних човнів, що рятує мігрантів, посилення Фронтекса і переговорів з Організацією Об'єднаних Націй про центри прохачів притулку за межами Європи.