ua en ru

В. о. глави "Укренерго" йде у відставку

В. о. глави "Укренерго" йде у відставку Фото: Всеволод Ковальчук (РБК-Україна)

Ковальчук припинить виконувати обов'язки глави "Укренерго" 26 лютого

Виконувач обов'язків глави "Укренерго" Всеволод Ковальчук сьогодні, 26 лютого, оголосив про свою відставку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Ковальчука в Facebook.

За словами Ковальчука, вже сьогодні він складе обов'язки глави "Укренерго". Він додав, що йшов до цього рішення декілька місяців.

"Відсьогодні я припиняю виконувати обов’язки голови правління "Укренерго". Це було непросте для мене рішення, до якого я йшов кілька місяців", - написав він.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олексій Гончаренко повідомляв, що тимчасовий виконувач обов'язків голови правління "Укренерго" Всеволод Ковальчук залишить компанію наступного тижня.

Крім того, в інтерв'ю РБК-Україна Ковальчук розповідав, що з моменту запуску ринку електроенергії піддається шантажу з боку невстановлених осіб. Він зазначав, що знаходиться в активній фазі шантажу з червня 2019 року. Ковальчук додав, що подав заяву в правоохоронні органи.

Додамо, що 21 лютого міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель запропонував міністру фінансів призначити Андрія Стасива т. в. о. голови "Укренерго".