ua en ru

У ході раптової перевірки військ Росія перекидає авіацію ближче до України

У ході раптової перевірки військ Росія перекидає авіацію ближче до України Фото: до кордону перекидають винищувачі і бомбардувальники

Бойові літаки і гелікоптери перебазовують в округ, який межує з Україною

Екіпажі Повітряно-космічних сил Західного і Центрального військових округів приступили до перебазування авіаційної техніки на оперативні аеродроми Південного військового округу в рамках раптової перевірки боєготовності військ РФ. Про це з посиланням на прес-службу Міноборони Росії передає РИА Новости.

"Літаки винищувальної і бомбардувальної авіації, а також транспортно-бойові та ударні вертольоти виконають переліт на відстані від 500 до 2500 кілометрів. Літаками Іл-76 військово-транспортної авіації виконується перекидання інженерно-технічного складу авіаційних підрозділів, аеродромної та спеціальної техніки", - йдеться в повідомленні.


Зазначено, що після перебазування авіаційні підрозділи увійдуть до складу оперативного авіаційного угруповання під єдиним командуванням і приступлять до виконання завдань за призначенням.

Нагадаємо, раптова перевірка військ РФ була оголошена 25 серпня. За рішенням російського президента Володимира Путіна війська привели в повну бойову готовність. Завершення перевірки очікується 31 серпня.