ua en ru

У ЗС Росії почалася масштабна перевірка боєготовності

У ЗС Росії почалася масштабна перевірка боєготовності Фото: Сергій Шойгу оголосив перевірку боєздатності ЗС Росії

Перевірка пройде з 25 по 31 серпня

У Збройних силах Російської Федерації почалася масштабна перевірка боєготовності. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, повідомляють "РИА Новости".

Як повідомляється, перевірка боєготовності проводиться за рішенням президента РФ Володимира Путіна, вона торкнеться Південного, Західного і Центрального округів, а також Північного флоту і главкоматів ПКС і ПДВ.


"Сьогодні у відповідності з рішенням верховного головнокомандувача Збройними силами РФ розпочата чергова раптова перевірка. Війська Південного, частина сил і засобів Західного і Центрального військових округів, Північного флоту, Головного командування Повітряно-космічних сил, командування Повітряно-десантних військ з 07:00 мск наводяться в бойову готовність "Повна", - оголосив Шойгу.

Як повідомляється, перевірка пройде з 25 по 31 серпня.

Також наголошується, що в Південному військовому окрузі вже йде активна підготовка до стратегічних навчань "Кавказ-2016", вже пройшов комплекс командно-штабних тренувань.

"Органами військового управління, з'єднаннями і військовими частинами бойового, спеціального та матеріально-технічного забезпечення в ході 12 спеціальних навчань відпрацьовано питання завчасного розгортання системи всебічного забезпечення військ", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ перекинула в окупований Крим зенітну ракетну систему С-400 "Тріумф" для участі в стратегічних командно-штабних навчаннях "Кавказ-2016".