ua en ru

У МінТОТ заявили, що немає потреби в евакуації населення з Херсонської області

У МінТОТ заявили, що немає потреби в евакуації населення з Херсонської області Фото: завод "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

Близько 2 тисяч дітей відправлять в Скадовськ на оздоровлення

У Херсонській області не зафіксовані випадки хімічного отруєння серед населення, евакуювати мешканців немає потреби. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА на сторінці в Twitter.

Наголошується, що близько 2 тисяч дітей відправлять в Скадовськ "з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я".

"Діти будуть вчитися в школі і відпочивати з батьками та деякими педагогами", - заявили в міністерстві.

У МінТОТ заявили, що немає потреби в евакуації населення з Херсонської області

За даними МинВОТ, Скадовськ за два дні вже встигли відправити 700 осіб.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку з забрудненням в Криму в результаті збоїв в роботі "Кримського титану.

Також в МінТОТ просили громадян утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова.

Раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявляв, що Херсонська область готова прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська.

Як відомо, в Херсонській області, в Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані в зоні викидів заводу "Кримський Титан".

Також повідомлялося, що прокуратура Херсонської області розпочала кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин заводом "Кримський титан".