ua en ru

Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом викидів "Кримського титану"

Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом викидів "Кримського титану" Фото: Ігор Поночовний (УНІАН)

Найближчим часом справу буде передано в ГПУ для визначення підслідності

Прокуратура в Херсонській області розпочала кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин заводом "Кримський титан". Про це повідомив заступник прокурора Автономної республіки Крим Ігор Поночовний, передає видання "Крим.реаліі".

За його словами, зараз ведуться слідчі дії.

"Кримінальне провадження на даний час розпочато однією з місцевих прокуратур Херсонської області, ми з ними контактували, вони зараз проводять слідчі дії... щоб підтвердити, що забруднення у Херсонській області, на півночі Криму - це саме забруднення з "Кримського титану", - зазначив заступник прокурора.

Він додав, що найближчим часом кримінальне провадження буде передано в Генпрокуратуру для визначення підслідності за Нацполіцією в АРК.

Поночовний підкреслив, що прокуратура АРК буде здійснювати процесуальне керівництво.

Заступник прокурора також відповів на питання, чи проводяться якісь дії щодо закриття роботи цього підприємства.

"З огляду на, що українські контролюючі органи не мають ефективного контролю за окупованою територією Криму, вирішувати питання закриття або припинення заводу "Кримський титан" ми не можемо", - підкреслив він.

Нагадаємо, Поночовний зазначив, що завод "Кримський титан", який знаходиться в окупованому РФ Криму, з 2016 року не платить Україні екологічний збір за відходи в Херсонській області.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку із забрудненням у Криму, пов'язаному з "Кримським титаном".