ua en ru

Харків знову обстріляли, а Лукашенко створює оперативне командування на кордоні з Україною: новини за 26 травня

Харків знову обстріляли, а Лукашенко створює оперативне командування на кордоні з Україною: новини за 26 травня Колаж РБК-Україна
Автор: RBC.UA

Лукашенко створює оперативне командування на кордоні з Україною, президент Росії Володимир Путін висунув вимогу для розблокування українських портів, Харків знову обстріляли, є жертви. Докладніше про те, що сталося у четвер, 26 травня – у матеріалі РБК-Україна.

Обстріли Харкова: загинуло 7 людей, а 17 поранені

Внаслідок обстрілів 26 травня у Харкові загинуло 7 мирних мешканців. 17 людей отримали поранення, серед них 9-річна дитина. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Під ударами опинилися Шевченківський та Київський райони, район Павлового Поля.

Лукашенко доручив негайно створити оперативне командування на кордоні з Україною

Білорусь створить оперативне командування своїми військами на південному напрямку, тобто на кордоні з Україною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву очільника білоруського режиму Олександра Лукашенка на засіданні з військовим керівництвом країни.

Мотиви такого рішення Лукашенко пояснив нібито загрозою з боку України. За його словами, окрім фронтів з боку Литви та Польщі, відкрився новий напрямок - південний.

Путін висунув вимогу для деблокади українських портів

Росія заявила, що готова деблокувати українські порти для експорту продовольства. Однак в обмін вимагає від Заходу зняти санкції.

Він заявив, що Росію нібито необґрунтовано звинувачують у проблемах з поставками сільськогосподарської продукції на світові ринки. Путін упевнений, що криза виникла через порушення логістичних ланцюжків, а також фінансову політику західних країн.

Бойові дії в Україні досягли максимальної інтенсивності, - Маляр

В Україні значно посилилася інтенсивність бойових дій через постійні спроби військ РФ проводити наступ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра оборони Ганни Маляр у ході брифінгу.

"Ворог штурмує позиції наших військ одночасно на кількох напрямках. Попереду на нас чекає дуже складний етап боротьби", - наголосила чиновниця.

Суд визначив запобіжний захід екс-президенту Молдови Додону

Cуд помістив колишнього президента Молдови Ігоря Додона під домашній арешт на 30 діб.

Судді вирішили частково задовольнити вимоги прокурора про те, що екс-главу молдавської держави необхідно помістити під домашній арешт на 30 діб.

Кішка Шафа з Бородянки вже зі своєю справжньою хазяйкою: милі фото знаменитого пухнастика

Знаменита кішка Шафа, врятована зі зруйнованого окупантами будинку в Бородянці, все-таки повернулася до своєї справжньої хазяйки, хоча пухнастика і хотіли взяти до себе більш як десять людей, навколо чого навіть виникав скандал.

Тепер мурзатий символ мужності підправив здоров'я, й активно "веде" свою сторінку в Insagram.

Циклон зі штормовим вітром принесе похолодання і дощі: де погода почне псуватися

Погода в Україні найближчими днями істотно зміниться. Очікується прихід циклону, який принесе з собою штормовий вітер, опади в багатьох областях, а на вихідних - похолодання.

Яка погода чекає українців найближчими днями - розповіла синоптик Наталка Діденко.