ua en ru

В РФ звинуватили Україну у зриві домовленостей про припинення вогню на Донбасі

В РФ звинуватили Україну у зриві домовленостей про припинення вогню на Донбасі
Автор: Инна Собора

Україна в ТКГ виключила можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції

Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов за результатами переговорів 14 травня звинуватив Україну у тому, що під час переговорів не було прийнято заяву про додаткові заходи з припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

За його словами, українська делегація саботує вирішення політичних питань врегулювання кризи на Донбасі.

"З вини Києва, який відмовлявся від прямого діалогу з "ДНР" і "ЛНР", відеоконференція Контактної групи була на межі зриву. З вини Києва в черговий раз не прийнято заяву про додаткові заходи з припинення вогню", - заявив Гризлов.

Він також зазначив, що в очах жителів окупованого Донецька і Луганська "нинішня київська влада все менше відрізняється від минулого".

Втім, повідомлялось, що під час переговорів Україна наголосила на важливості виконання домовленостей лідерів "нормандської четвірки", зокрема, на необхідності виконання безпекових вимог, зокрема щодо дотримання сталого режиму тиші. У зв'язку з цим українська сторона ініціювала проведення позачергового засідання профільної групи.

Водночас, українська сторона під час переговорів у Мінську вкотре виключила можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України.Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав указ, який підсилює представництво України в ТКГ представниками Кабінету міністрів і нардепами для прискорення мінського процесу.

Після чого глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна розраховує, що Росія підвищить рівень свого представництва в ТКГ в Мінську у відповідь на такий крок з боку офіційного Києва.