ua en ru

У ГПУ заявили, що телефон главреда "Схем" Седлецької прослуховуватися не буде

У ГПУ заявили, що телефон главреда "Схем" Седлецької прослуховуватися не буде Фото: Андрій Лисенко (youtube.com24 Канал)

Седлецька виступає в якості можливого свідка у справі щодо Ситника

Телефон главреда "Схем" Наталії Седлецької, доступ до якого за рішенням суду отримала Генпрокуратура, прослуховуватися не буде. Про це у Facebook повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

Як зазначається, 27 серпня суд надав слідчому ГПУ тимчасовий доступ до речей та документів Седлецької. Це, за словами Лисенка, обумовлено необхідністю встановлення часу, дати та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ Артемом Ситником.

Повідомляється, що необхідний правоохоронцям період починається з моменту припинення негласних заходів відносно цивільної дружини К.Кулика Ірини Німець і до дати реєстрації провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини.

Також наголошується, що Седлецька виступає в якості можливого свідка у справі проти Ситника.

"Документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не включатиме змісту розмов. Мова також не йдеться про прослуховування вказаної особи та інших абонентів. При цьому не здійснюватиметься жодного втручання в професійну діяльність та особисте життя", - заявив Лисенко.

У ГПУ заявили, що телефон главреда "Схем" Седлецької прослуховуватися не буде

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що суд Києві надав ГПУ доступ до інформації з телефону Седлецької у період 2016-2017 років - загалом 17 місяців.

Також повідомлялося, що проти такого рішення виступила редакція "Схем", Bihus.Info, а також Transparency International Україна.

Зазначимо, ГПУ підозрює Ситника у розголошення листування та телефонних розмов фігурантів справ.