ua en ru

ГПУ отримала доступ до телефонів ще двох людей, окрім Седлецької

ГПУ отримала доступ до телефонів ще двох людей, окрім Седлецької Фото: Наталія Седлецька (facebook.com/1tvua)

Третя особа не є журналістом

Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала доступ до телефонів ще двох людей, окрім головного редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької. Про це РБК-Україна повідомили джерела в ГПУ.

Відомо, що у справі щодо можливого розголошення директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником суд надав ГПУ доступ до інформації з телефонів трьох людей. Седлецька у цій справі проходить як свідок.

Також відомо, що третій фігурант рішення суду не є журналістом та особа непублічна.

Нагадаємо, 5 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що Генпрокуратура отримала доступ до телефонів главреда "Схем" Наталії Седлецької, а також журналіста журналу "Новое время" Христини Бердинських.

Також у ГПУ заявили, що телефон главреда "Схем" Седлецької прослуховуватися не буде. Крім того, у Генпрокуратурі додали, що таке рішення суду обумовлено необхідністю встановлення часу, дати та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ Артемом Ситником.

Сам директор НАБУ Артем Ситник заявив, що не виключає свого затримання у справі про розголошення держтаємниці, в рамках якого Генпрокуратура отримала доступ до телефону главреда "Схем" Наталії Седлецької.

Додамо, що 5 вересня у Європейській комісії прокоментували ситуацію, яка склалась в Україні довкола головного редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.