ua en ru

ГПУ звинуватила екс-командира київського "Беркута" у нападі на Автомайдан

ГПУ звинуватила екс-командира київського "Беркута" у нападі на Автомайдан Фото: Генеральна прокуратура України

Щодо інших співучасників злочинів проти Євромайдану досудове розслідування триває

Генеральна прокуратура України направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього командира оперативної роти №1 столичного спецпідрозділу міліції "Беркут" за фактами перевищення влади і незаконного затримання разом з підпорядкованими йому працівниками 18 активістів громадського руху "Автомайдан" та інших осіб у ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського в місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства і пошкодження їхнього автотранспорту. Про це сьогодні повідомили у прес-службі ГПУ.

Як зазначається, кримінальне провадження відкрито за частиною другою статті 28, частиною третьою статті 365, частиною першою статті 365, частиною першою статті 366, частиною третьою статті 27, частиною першою статті 366, частиною третьою статті 27 та частиною другою статті 384 Кримінального кодексу України.

"Вказаному колишньому командиру спецпідрозділу також інкримінується організація підробок рапортів і надання співробітниками "Беркута" завідомо неправдивих показань, сполучених з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває.

Нагадаємо, напередодні ГПУ звинуватила екс-командирів запорізького "Беркута" у перешкоджанні Майдану в ніч з 10 на 11 грудня 2013.

Раніше в січні ГПУ повідомила про підозру чотирьом "беркутівцям", які пройшли переатестацію.