ua en ru

У Держдепі прокоментували воєнний стан в Україні

У Держдепі прокоментували воєнний стан в Україні Фото: Курт Волкер (Віталій Носач, РБК-Україна)

Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер прокоментував введення воєнного стану в десяти областях України

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував введення військового стану у десяти областях України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Волкер, відповідаючи на запитання щодо правильності воєнного стану, сказав: "Я думаю, що існують конкретні причини, чому український уряд вирішив ввести воєнний стан в обмеженому форматі - на 30 днів і лише в декількох регіонах країни, щоб це не зачіпало президентські вибори, але дозволило мобілізацію призовників, пересування військових сил".

"Я думаю, що важливо, щоб Україна була сильною і стійкою демократією, яка не потребує воєнного стану як довгострокового рішення", - заявив він.

Нагадаємо, Верховна рада україни 26 листопада прийняла закон про затвердження указу президента "Про введення воєнного стану в Україні". Рішення підтримали 276 народних депутатів. Згідно з указом, який оприлюднений на сайті президента, воєнний стан в Україні запроваджується строком на 30 діб з 14:00 26 листопада. Воєнний стан вводиться в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Петро Порошенко в ході свого звернення до українського народу щодо введення воєнного стану підкреслив, що вибори президента повинні відбутися згідно Конституції - 31 березня 2019 року. За словами глави держави, військовий стан жодним чином не повинно вплинути на початок виборчої кампанії.