ua en ru

Геращенко прокоментувала заяву про тисячі українських біженців у Польщі

Геращенко прокоментувала заяву про тисячі українських біженців у Польщі Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

На думку першого віце-спікера Ради, потрібно озвучувати офіційні цифри

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає заяви польських високопосадовців про сотні тисяч українських біженців необгрунтованими. Свої коментарі вона опублікувала у Facebook.

"Офіційні особи мають озвучувати офіційні цифри, які свідчать, що за останній час статус біженців в Польщі отримало близько 80 українців. Саме стільки в Польщі біженців", - заявила Геращенко.

Політик визнає, що в Польщі перебуває велика кількість трудових мігрантів, але вважає, що говорити про них як про біженців - нонсенс.

"Також варто чесно визнати, що попри російську агресію на Донбасі і в Криму, сотні тисяч внутрішніх переселенців, Україна не створила міграційної кризи ані для ЄС, ані для РФ - агресора. Там теж лише пару сотень українців отримали офіційний статус біженців", - додала Геращенко.

Дозволю собі відреагувати на останні заяви наших стратегічних партнерів і друзів. 1. Щодо заяв польських високопосадовц...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що влада країни нібито прийняла "кілька десятків і, можливо, сотень тисяч біженців із України".

Керівник консульського відділення посольства України у Польщі Світлана Криса заявила, що у Польщі немає десятків тисяч біженців з України.