ua en ru

Фракція "БЮТ" у Київраді не буде 19 серпня реєструватися та голосувати

Фракція "БЮТ" у Київраді не 19 серпня реєструватися і голосувати. Про це РБК-Україна повідомила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова.

"По-перше, це якісь таємні переговори, які проводив Попов і які нам не зрозумілі, тому що опозиційні фракції не були запрошені. Чи буде сесія чи не буде, для цього має бути кворум, оскільки депутати працюють на громадських засадах і це не факт, що 19 серпня вони всі прибудуть і збереться більшість. Опозиційні фракції, принаймні, "БЮТ-Батьківщина", які не будуть реєструватися і якщо "Удар" теж не зареєструється, то кворуму не буде... Ми реєструватися не будемо і приймати участь у незаконних голосуваннях нелегітимного Київради теж не будемо", - повідомила Меліхова.

За її словами, за кілька днів до засідання фракція збереться для того, щоб прийняти рішення про те, як діяти на засіданні: "Я не приймаю персональне рішення, є фракція, буде рішення фракції і ми будемо діяти згідно з тим рішенням, яке буде прийнято. Ми зберемося за пару днів до пленарного засідання".

Меліхова також додала, що депутати від "БЮТ" прийдуть на президію, яка має відбутися перед засіданням Київради.

"Коли буде президія, який повинен передувати пленарному засіданню, невідомо, тому що Герега це у своєму розпорядженні не вказала. Ми будемо чекати, як розвиватимуться події. Зрозуміло, що ми прийдемо на президію, будемо ще раз підкреслювати, що Київрада втратив повноваження і Герега, підписуючи таке розпорядження, перевищує повноваження, тому що це, мабуть, вже тягне на таку статтю, за якою засуджено Тимошенко - ст. 365 Кримінального Кодексу. Тому треба добре думати, коли скликається пленарне засідання, Попов проводить переговори і Герега підписує ці розпорядження , бо часи змінюються, тому всі ті рішення, які будуть прийняті, вони можуть бути оскаржені, ті фінансові питання, які вирішує нелегітимна сесія, можуть призвести до того, що гроші треба буде повертати...", - додала вона.

Нагадаємо, раніше в прес-службі секретаря Київради Галини Гереги повідомили, що наступна сесія буде проведена 19 серпня.