ua en ru

Євромайдан: онлайн трансляція

Євромайдан: онлайн трансляція. У Києві на Майдані Незалежності в п'ятницю близько 5 години ранку виявили труп чоловіка.

Євромайдан: онлайн трансляція (фото, відео)

Фотогалерея: "Євромайдан: 8 грудня"

За даними МВС, станом на 18:15 активісти заблокували 10 вулиць в центральній частині міста і ставлять намети.

Ближче до 18:00 активісти "Свободи" знесли пам'ятник Леніну на бульварі Шевченка.

О 17:45, як повідомляє кореспондент РБК-Україна, на вул. Банковій з боку вулиці Інститутської безпосередньо біля металевої огорожі знаходяться автобуси зі співробітниками "Беркута", з них 2 автобуси перекривають Банкову. За автобусами - шеренга зі співробітників "Беркута". Їх кількість близько 300 осіб.

Станом на 17:00 на Євромайдані проходить концерт музичних виконавців.

Станом на 16:45, як передає кореспондент РБК-Україна, правоохоронці, які забезпечують правопорядок у центральній частині Києва, поки не застосовують активних дій.

В той же час Яценюк закликав у випадку введення надзвичайного стану йти на Майдан.

О 16:30 Турчинов заявив, що весь урядовий квартал знаходиться під контролем активістів Євромайдану.

О 16:15 опозиціонери перегородили вулицю Грушевського автомобілями, повідомляє "Громадське ТБ". Зокрема, підігнали "Камаз", який перегородив вулицю. Депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, що це старе авто буде слугувати барикадою. "Очікуємо, що вночі буде штурм, і тому ми робимо три лінії оборони", - пояснив він.

О 15:15 активісти почали встановлювати намети по всьому урядовому кварталу.

О 15:00 активісти почали установку наметового містечка на розі Шовковичної і Богомольця.

Близько 14:15 нардеп від "Батьківщини" Сергій Пашинський заявив, що якщо уряд не піде у відставку протягом 48 годин, мітингуючі заблокують резиденцію Януковича в Межигір'я.

О 14:00, як повідомляє кореспондент РБК-Україна, на заклик одного з лідерів "Батьківщини" Олександра Турчинова колони мітингуючих рушили в урядовий квартал, щоб розбити там наметове містечко, щоб заблокувати роботу держорганів.

Станом на 13:30, як передає кореспондент РБК-Україна, кількість людей на Євромайдані досягла 500 тис. Дані МВС традиційно скромніші - вони о 14:00 нарахували тільки 50 тис. осіб у центрі Києва.

О 13:20 Євгенія Тимошенко зачитала лист Юлії Тимошенко до Євромайдану, в якому вона просить не сідати за стіл переговорів з владою.

За даними кореспондента РБК-Україна, о 13:00 на Євромайдані знаходилося більше 100 тис. осіб. "Удар" оцінює кількість присутніх в 1 млн осіб, "Батьківщина" - в більше 500 тис.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, близько 20 тис. прихильників ПР станом на 12:15 проводять мітинг на підтримку стратегічного курсу Президента України Віктора Януковича.

За даними кореспондента РБК-Україна, о 12:00 на Майдані Незалежності зібралося близько 100 тис. осіб. Так, мітингувальники прибувають з боку вулиць Інститутської, Городецкого, Грушевського і Хрещатика з боку Бесарабської площі. Біля Адміністрації Президента зібралося 50 активістів, в 100 м від яких стоять ряди міліції.

Як повідомляє "5 канал", о 12:00 на Євромайдані знаходяться декілька сотень тисяч осіб.

За даними ТСН, об 11:00 в Києві на Євромайдані мітингували 50 тис. осіб.

Євромайдан: онлайн трансляція

Фото Facebook Тетяни Ніколаєнко

Станом на 11:00, за даними МВС, в Києві в акціях беруть участь 5 тис. осіб.

Станом на 10:00, як повідомляє радіо "Свобода", на Майдані Незалежності у Києві збираються тисячі людей.

На мітингу "Побудуємо Європу в Україні" на підтримку Януковича в Маріїнському парку сьогодні в 9:00 ранку зібралося більше 15 тис. активістів, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

О 12:00 годині на Майдані Незалежності відбудеться народне віче. На неділю опозиціонери оголосили загальну мобілізацію і закликали тих, хто не зможе приїхати до Києва, організувати мітинги в своїх містах.

Ніч з суботи на неділю, 8 грудня, пройшла на Євромайдані спокійно.

МВС повідомило, що масові акції в Києві і в цілому по Україні станом на 18:00 проходять без грубих порушень громадського порядку.

Близько 17:30, як передає кореспондент РБК-Україна, політики переважно розійшлися з Євромайдану.

Після 15:00 на Євромайдані з'явилися євродепутати, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі і лідери української опозиції.

За даними радіо "Свобода", о 12:30 під стінами Верховної Ради зібралися 20 тисяч активістів-прихильників Партії регіонів, мітингуючих на підтримку уряду.

Станом на 12:20 на Майдані Незалежності в Києві зібралося кілька тисяч мітингувальників. Незважаючи на сніг, люди продовжують підходити. Про це повідомляє радіо "Свобода".

В суботу, 7 грудня, о 4:00 силовики захопили телецентр в Києві на вулиці Мельникова, 42, недалеко від станції метро "Дорогожичі". При цьому Міністерство внутрішніх справ заявляє, що силові структури не захоплювали приміщення київського телецентру.

У п'ятницю в Києві продовжилися мітинги як активістів Євромайдану, так і прихильників політики Президента України.

Сьогодні, о 20:00 було винесено постанову Шевченківського суду р. Києва про арешт активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзя на 2 місяці. Після засідання суду сталася бійка. Станом на 20:40, активісти заблокували проїзд автозак з затриманим з будівлі суду.

О 19:00 акція під Межигір'ям закінчилася мирно і активісти повертаються в Київ.

Станом на 18:20, 30 активістів підійшли до воріт президентської резиденції в Межигір'ї. Начальник прес-служби головного управління МВС України в Київській області Микола Жукович заявив, що під'їзди до президентської резиденції блокують на виконання рішення суду, який заборонив проведення акцій в селі Нові Петрівці. Громадянам запропонували пройти далі пішки, і частина їх на чолі з Тетяною Чорновіл так і зробили. Друга група людей на чолі з нардепом від ВО "Свобода" Юрієм Бубликом разом з громадянами відсунули вбік автомобіль ДАІ від одного з під'їздів до Межигір'я і спробували проїхати до резиденції, але мікроавтобус "свободівців" заблокував "Беркут".

Зазначимо, згідно з повідомленням ДСЕС сьогодні вдень на Майдані зафіксовані 4 випадки отруєння і 2 педикульозу.

Станом на 11:00 в Києві в мітингах беруть участь понад 7 тис. осіб, при цьому грубих порушень громадського порядку зафіксовано не було. Ситуація у країні в цілому також залишається спокійною, повідомили у прес-службі МВС.

Станом на 9:30 у Києві під стінами Верховної Ради України в мітингу на підтримку Партії регіонів беруть участь до 2 тис. осіб.

Станом на 8:00 в Києві близько 300 активістів Євромайдану пікетують будівлю Кабінету міністрів України. На Майдані Незалежності перебувають кілька тисяч активістів.

Фотогалерея: "Євромайдан - вуличний агітпроп"

Близько 5:00 на Майдані Незалежності було виявлено труп дорослого чоловіка.

Євромайдан: онлайн трансляція

(Фото: РБК-Україна)

Фотогалерея: "Євромайдан - Хроніка четверга 5 грудня"

У четвер ближче до 22:00 Яценюк закликав мітингувальників провести акцію протесту біля резиденції Януковича в Межигір'ї.

О 21:00 Арсеній Яценюк зачитав звернення опозиції до Конгресу США з проханням вести персональні санкції проти Віктора Януковича і його соратників.

О 19:30 Євгенія Тимошенко зачитала лист Юлії Тимошенко до Євромайдану. "Я закликаю всіх людей, які здатні боротися. Дійте поки ще не пізно. Одних розмов на Майданах недостатньо, народу України треба брати владу в свої руки, а не вести з диктатором солодкі розмови, але усі дії повинні бути скоординовані з опозицією та повинні бути мирними. На них покладена велика місія і їх треба дослухатися. Щоб не допустити кровопролиття. Наше протистояння мирне, легітимне і повинно стати переможним", - сказано у листі.

Станом на 17:40 близько 500 осіб пікетують будівлю Генеральної прокуратури на вулиці Різницькій з вимогою звільнити затриманих учасників акцій протестів проти згортання євроінтеграції в центрі Києва.

Станом на 11:00 у Києві в акції неподалік від Верховної Ради беруть участь 10 тис. осіб, повідомили у прес-службі МВС України. Загальна кількість учасників усіх акцій у Києві становить близько 12 тис. людей. Порушень правопорядку не зафіксовано.

Станом на 9:30 у мітингу Партії регіонів під будівлею Верховної Ради України беруть участь близько 3 тис. осіб.

У четвер станом на 8:00 близько 300 учасників акції протесту проти згортання євроінтеграції в Україні (Євромайдан) пікетують будівлю Кабінету міністрів. На Майдані Незалежності знаходиться до 5 тисяч активістів, що підтримують Євромайдан.

У середу станом на 18:30 МВС не зафіксувало грубих порушень правопорядку.

О 18:25 на Майдан Незалежності прибув глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле у супроводі Арсенія Яценюка і Віталія Кличка.

О 18:00 закінчився мітинг під МВС. Активісти пікетували МВС, ГПУ і СІЗО з вимогою звільнити затриманих на Банковій.

О 14:00 на Майдані Незалежності колона мітингувальників готується вирушити пішою ходою до Шевченківського районного суду, де відбудеться суд над активістами, затриманими під час бійки зі спецпідрозділом міліції "Беркут" 1 грудня 2013 р.

Сьогодні в 13:45 нардепи-опозиціонери заявили, що переходять на цілодобове чергування на Майдані Незалежності, під Адміністрацією Президента і Будинком уряду. Чергуватимуть всі члени опозиційних фракцій плюс 7 позафракційних, разом 170 осіб.

В цей же час у Маріїнському парку біля Верховної Ради мітингують близько 4 тис. прихильників і противників чинної влади.

Також, на 4 грудня був запланований пікет Міносвіти, станом на 13:17 кілька сотень студентів перебували під міністерством з вимогою припинити відстежувати студентів, які беруть участь в акціях протесту проти влади і за євроінтеграцію.

Фотогалерея: Ранкове засідання Верховної Ради 4 грудня

Опівдні 4 грудня на Майдані Незалежності знаходиться близько 4 тис. осіб.

Станом на 10:00 на Майдані Незалежності перебувають близько 5 тис. активістів. У той же час будівлю Кабміну з боку вулиць Грушевського та Садової блокують близько 2 тис. мітингувальників.

Близько 7:00 колона активістів Євромайдану вирушила на пікет до будівлі Кабміну.

У вівторок станом на 21:15 на Майдані Незалежності знаходилося близько 10 тис. осіб.

О 20:30 координатор групи, яка допомагає побитим студентам, Руслана Лижичко заявила, що побиті під час розгону Євромайдану студенти подаватимуть у правоохоронні органи заяву про замах на вбивство.

Фотогалерея: "Євромайдан - хроніка вівторка 3 грудня"

Станом на 19:20 під Верховною Радою і в Маріїнському парку знаходяться близько 60 автобусів з "Беркутом" і міліцією.

Прес-служба МВС повідомляє, що станом на 18:00 порушень правопорядку не зафіксовано.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Арсеній Яценюк вийшов із Адміністрації Президента. Він повідомив, що на будівлі висить табличка "ремонт". За його словами, коли лідери опозиції і депутати підійшли до будівлі, до них вийшов комендант і повідомив, що в адміністрації нікого немає.

Станом на 17:55 на Майдані Незалежності продовжують знаходитися більше 10 тис. осіб. Ситуація в цілому спокійна. Зі сцени ніхто не виступає.

Згідно з повідомленням кореспондента, о 17:00 на Майдані Незалежності перебуває понад 10 тис. осіб, враховуючи мітингувальників на вул. Банковій біля АП - протестувальників стало набагато більше порівняно з ввечері 2 грудня, що свідчить про постійне прибуття людей на Євромайдан. Також, на Майдані збільшилася кількість наметів, їх уже кілька десятків і вони розташовані. Зазначимо, що зведені мітингувальниками барикади перекривають Майдан з вул. Інститутській внизу, також з Хрещатиком на розі з вулицею Городецького, а також ще одна барикада розташована на рівні Будинку профспілок.

Станом на 16:31 заступник голови фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав мітингувальників іти у Межигір'я, де знаходиться резиденція Віктора Януковича.

О 16:09 колона підійшла під Адміністрацію Президента з боку вул. Лютеранської.

О 15:54 мітингувальники, кількістю близько 50 тис. осіб, стихійно перекрили дорогу на розі вул. Інтститутської і вул. Шовковичної і намагаються пройти до Адміністрації Президента (АП) з боку вул. Лютеранської, де також намагаються перекрити рух.

Станом на 15:42 багатотисячна колона поволі рухається від Майдану Незалежності до Адміністрації Президента України.

О 15:40 перші учасники колони йде пікетувати Адміністрацію Президента досягли вул. Банковій. У той же час частина мітингувальників обходять квартал через вул. Інститутську та вул. Шовковичну і виходять на вул. Лютеранську, щоб увійти на вул. Банкову з іншого боку і, таким чином, замкнути кільце.

О 15:20 на Майдані Незалежності десятки тисяч осіб почали формувати колону для пікетування Адміністрації Президента України.

Станом на 15:00 в Києві на Майдані Незалежності перебувають більше 10 тис. людей, передає кореспондент РБК-Україна.

На даний момент на Євромайдані виступають лідери опозиції. Зокрема, лідер ВО "Свободи" Олег Тягнибок закликає пікетувати будівлю Міністерства освіти і науки.

О 10:20 до ВР сходиться кілька десятків тисяч мітингувальників. Колона рухається по вул. Інститутській, далі по Шовковичній, а далі на вул. Грушевського до Ради. З усіх боків Рада блокована автобусами із правоохоронцями.

Близько 10:00 вул. Шовковична, яка знаходиться перпендикулярно до входу до парламенту, перекрита 6 автобусами, що стоять перпендикулярно, а за нею правоохоронці у три ряди без щитів. Одразу за оточенням ще два автобуси на перетині вул. Шовковичної та вул. Грушевського. Спостерігається оточення з автобусів біля парламенту, відстань між автобусами не більше 20 см.

Станом на 9:40, як повідомляє народний депутат із фракції "Батьківщина" Леся Оробець у своєму Facebook, парламент узятий в облогу правоохоронцями.

О 5:40 під Радою почався монтаж сцени. Крім того, приїхали 20 автобусів з працівниками МВС.

Станом на 5:00 на Євромайдані залишаються 5 тис. осіб.

О 3:49 активісти з Майдану Незалежності почали готуватися до пікету Верховної Ради України. Загалом, на Євромайдані не сплять близько 5 тис. активістів.

О 2:40 на Майдані Незалежності продовжують стояти 5 тис. осіб. Під Кабміном і Верховною Радою мітингуючих немає. Під КМДА близько 150 активістів, стільки ж у самій будівлі КМДА, де йде зміцнення барикад.

Станом на 1:25 на Майдані Незалежності залишаються 5 тис. осіб, міліції немає взагалі.

Ближче до півночі 300 активістів розташувалися на нічліг у Жовтневому палаці.

О 22:20 кількість людей на Євромайдані зменшилася до 7 тис., деякі пішли на нічліг в Будинок профспілок, сидять у найближчих кафе або стоять під КМДА, але не покинули центр міста.

На Банковій близько 100 активістів, рух розблокований на Інститутській (біля Садової) і Грушевського. Клуб Кабміну обнесений червоною стрічкою, під самою будівлею два намети і близько 50 активістів. Там дві бочки, в яких палять вогнища і гріються. Стоять декілька біотуалетів.

Станом на 20:25 кількість учасників Євромайдану складає близько 10 тис. осіб. Перед ними виступили лідери опозиції - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок.

Демонстрантів на Євромайдані станом на 18:00 налічується не менше 10 тис. осіб. Станом на 17:00 під Кабміном - 1,5 тис. протестувальників.

Зазначимо, що багато активістів ходять Майданом Незалежності з розносами і пропонують безкоштовні бутерброди і чай.

Крім того, організатори мітингу на Євромайдані дещо удосконалили сцену, додавши значну кількість аудіоапаратури.

Активісти на Євромайдані час від часу співають державний гімн, а також закликають усіх громадян України приїжджати до центру Києва на акцію на підтримку євроінтеграції України, а також проти силових заходів правоохоронців.


Live streaming video by Ustream

За адресою Грушевського, 4б, стався спалах триповерхової нежитлової будівлі. На місце події виїхали 4 пожежних авто, будівля була сильно задимлена. У дворі нежитлового приміщення все теж було задимлено.

Як і раніше, заблоковано рух автотранспорту на вул. Хрещатик у районі Майдану Незалежності.

У районі Головпоштамту встановлено близько 40 наметів. З них - 30 великих наметів і 10 маленьких. На великих наметах висять таблички, що це громадські приймальні нардепів.

Станом на 14:00 в Києві пройшов рясний сніг.

Паралельно в Києві на вул. Грушевського проходить акція протесту біля будівлі Кабміну. Тут мітингують до 5 тис. осіб, безпосередньо біля Кабміну перебуває близько 2 тис. осіб.

Додамо, що 2 грудня до забезпечення громадського порядку залучено близько 1 тис. військовослужбовців внутрішніх військ, які несуть службу поблизу адміністративних будівель органів державної влади.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Як повідомлялося, вчора Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив проведення масових акцій (Євромайдан) на Майдані Незалежності, Європейській площі, у парку "Хрещатий", вулицях Банковій (де знаходиться Адміністрація Президента), Грушевського (Кабмін, Рада), Богомольця (МВС) в період з 1 по 7 грудня включно.