ua en ru

Євромайдан: Близько 2 тис. людей пікетують Кабмін

Євромайдан: У Києві в пікеті під будівлею Кабінету міністрів України за станом на 10:00 бере участь близько 2 тис. осіб, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: У Києві в пікеті під будівлею Кабінету міністрів України за станом на 10:00 бере участь близько 2 тис. осіб, повідомляє кореспондент РБК-Україна (фото, відео).

Фотогалерея: "Євромайдан - хроніка понеділка 2 грудня"

Зокрема, під головним входом стоїть 700 людей і 300 внизу блокують вул. Грушевського.

Станом на 8:30 біля будівлі Кабміну мітингували більше тисячі чоловік.

Євромайдан: Близько 2 тис. людей пікетують Кабмін

(Фото: Facebook /Vitaliy.Umanets)

Станом на 7:30 у пікеті біля будівлі Кабінету міністрів України брали участь близько 300 активістів.

На даний момент радикально налаштованих активістів біля будівлі уряду не спостерігається.

Всі під'їзди до будівлі перекрито автомобілями, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на вулицях Грушевського, Садовій, Інститутській стоять блокпости по кілька десятків автомобілів, що належать учасникам Євромайдану.

Так, на вулиці Грушевського автомобілі, що переривають рух, стоять біля вулиці Садової та біля Національного музею. Під Кабміном також стоять дві вантажівки з аудіоапаратурою.

У пікетників - символіка партій "Свобода" і "Батьківщина".

Вхід до Кабміну охороняють кілька десятків працівників міліції.

Євромайдан: Близько 2 тис. людей пікетують Кабмін

У дворі будинку уряду перебувають п'ять автобусів, в яких імовірно сидять бійці спецпідрозділу МВС "Беркут".

Зазначимо, що станом на 14:00, мітингувальників під Кабміном стало в кілька разів більше, про що повідомив телеканал "5 канал". Туди підтягуються київські студенти, приїжджі з регіонів, а також мітингувальники з Майдану Незалежності, яких раніше закликали прийти до будівлі уряду і підмінити тих, хто там стоїть вже майже добу. Біля Кабміну зараз розгорнулися польові кухні.

Раніше в понеділок повідомлялося, що близько 6:30 частина мітингувальників із Майдану Незалежності пішла до будинку Кабміну на вул. Грушевського.

Нагадаємо, від 21 листопада в Україні почалася хвиля протестів після ухвалення Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій у ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Євромайдану 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.


Live streaming video by Ustream