ua en ru

Євромайдан: До забезпечення громадського порядку залучені внутрішні війська

Євромайдан: У Києві станом на 10:00 2 грудня 2013 р. до забезпечення громадського порядку залучено близько однієї тисячі військовослужбовців внутрішніх військ, які несуть службу поблизу адміністративних будівель органів державної влади. Про це повідомляє прес-служба внутрішніх військ МВС України.

Євромайдан: У Києві станом на 10:00 2 грудня 2013 р. до забезпечення громадського порядку залучено близько однієї тисячі військовослужбовців внутрішніх військ, які несуть службу поблизу адміністративних будівель органів державної влади. Про це повідомляє прес-служба внутрішніх військ МВС України.

"Згідно з розпорядженням міністра внутрішніх справ України у зв'язку із масштабними акціями протесту в столиці для забезпечення громадського порядку у місті Києві будуть залучені додаткові сили. З управлінь територіальних командувань внутрішніх військ до Києва направлено достатню кількість військовослужбовців для належного забезпечення громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Як пояснюють у відомстві, таке рішення перш за все зумовлено необхідністю заміни тих військовослужбовців, які тривалий час знаходяться на службі.

Нагадаємо, що вчора на Майдані Незалежності не залишилося жодного працівника міліції, всі бігом покинули Майдан. Колона мітингувальників зайняла Майдан Незалежності, а потім частину її продовжила рух і вийшла на Європейську площу. Пізніше, під час мітингу біля Адміністрації Президента, близько 200-300 осіб в масках за допомогою бульдозера атакували загони внутрішніх військ, які охороняли АП. У той же час, міліція застосувала застосувала сльозогінний газ в будівлі КМДА, куди увірвалися мітингувальники. Але, згодом, охорона відступила і тисячі демонстрантів заповнили будівлю Київської міськадміністрації.

Пізніше ввечері, як повідомляв телеканал ТСН, по вул. Лютеранської, де стоїть кордон міліції біля АП, проїжджають автомобілі, які постійно сигналять, вітаючи протести. Одночасно з вул. Інститутській, де знаходиться епіцентр протистояння активістів з правоохоронцями, крім кордону спецназівців, стоять ще два кордону, створені мітингувальниками: воїнами-афганцями та ветеранами десантних військ. Таким чином вони намагаються утримати людей від провокацій.

Зазначимо також, що ввечері сталася бійка між активістами та працівниками "Беркута" на Бессарабській площі біля пам'ятника Леніну.

Нагадаємо, у Києві, в ніч на 30 листопада 2013 р., "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використаннямспецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.