ua en ru

Опозиція заявила, що весь урядовий квартал знаходиться під контролем активістів Євромайдану

Весь урядовий квартал у центрі Києва повністю знаходиться під контролем прихильників євроінтеграції. Про це з трибуни на Майдані повідомив координатор штабу національного опору Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, зараз побудовані барикади і виставлені намети біля Кабміну, Будинки офіцерів, перекриті вулиці Інститутська та Шовковична, на яких встановлені також намети і блокпости.

"Наметове містечко зараз розбите і на вулиці Лютеранській, біля центрального входу в Адміністрації Президента", - додав він.

Турчинов звернувся до всіх автомобілістів, працівників міліції, "кілька тисяч "беркута" і внутрішніх військ, а також "титушкам", які не встигли розбігтися" і залишилися в облозі мітингувальників, з повідомленням, що вихід з урядового кварталу для них буде організовано біля Будинку офіцерів.

Крім того, Турчинов підкреслив, що до урядового кварталу будуть пропускати автомобілі швидкої допомоги та технічних служб.

"Перший крок ми зробили. Рішення про блокування урядового кварталу, яку одноголосно прийняли на Майдані, - ми виконали", - сказав він.

Крім того, Олександр Турчинов наголосив, що необхідно забезпечити цілодобове чергування по всьому периметру площі.

"Кожен патріот повинен визначити для себе в якомусь із блокпостів або наметів він чергує, вночі або вдень".

"Ми будемо стояти тут, поки білий прапор капітуляції не буде над Кабінетом міністрів та Адміністрацією Президента", - резюмував він.