ua en ru

Посол: цього року США надали Україні підтримку на 620 млн доларів

Посол: цього року США надали Україні підтримку на 620 млн доларів Фото: Валерій Чалий (president.gov.ua)

За словами Чалого, фінансова допомога по лінії Пентагону збільшується кожного року

Цього року США надали Україні фінансову допомогу у розмірі близько 620 мільйонів доларів. Про повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо стратегічного партнерства України та США, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, фінансова допомога по лінії Пентагону збільшується кожного року. Так, у 2019 році США виділить на 50 мільйонів доларів більше на підтримку України у військовій сфері.

"Сьогодні Україна має один з найвищих рівнів фінансової допомоги в світі. Це близько 600 мільйонів доларів прямої допомоги, які надали США. Кожен рік ми збільшуємо допомогу по лінії Пентагону. Наразі цього року - 200 мільйонів. Наступного року - 250 мільйонів. Загалом, маємо в цілому включно з реформами - 620 мільйонів", - повідомив Чалий.

Відповідаючи на питання РБК-Україна, Чалий уточнив, що США щорічно виділяють на підтримку реформ в Україні 420 мільйонів.

Нагадаємо, посольство України в США ініціювало створення групи з аналізу загроз у Чорноморському басейні, до якої увійшли американські політики та експерти.