ua en ru

Бюджет Пентагону передбачає підтримку України у сфері кібербезпеки

Бюджет Пентагону передбачає підтримку України у сфері кібербезпеки Фото: здание Пентагона (uk.wikipedia.org)

У документі йдеться про підтвердження позиції США по Будапештському меморандуму

Нещодавно президент США Дональд Трамп підписав закон щодо бюджету Пентагону, в якому передбачена допомога Україні у сфері захисту від кібератак. Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо головних здобутків у україно-американських відносинах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ви звернете увагу на нещодавно підписаний президентом США бюджет Пентагона по суті, де виділені кошти на оборону, то там включена одна з частин цього закону - і наш закон про підтримку України у захисті від кібератак. В цьому акті говориться про підтвердження позиції США по Будапештському меморандуму та по Хартії стратегічного партнерства. Якщо подивитись ці документи, там дуже багато важливих елементів. Зокрема, по дорожній карті. Я сподіваюсь, що в цьому році ми відновимо всі ці механізми", - повідомив Чалий.

Нагадаємо, Чалий також повідомив про те, що США передадуть Україні катери, які підсилять спроможності в Чорноморському басейні. Від додав, що Україна та США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері національної безпеки і оборони.

"Україна вперше виходить на рівень стратегічного партнерства з США. Принаймні, в сфері національної безпеки та оборони. Після атаки Росії у нас дійсно з'явився цей напрям, якого ніколи не було. Надання сучасної протитанкової зброї - це не тільки свідчення готовності нашого партнера допомагати. Це свідчення нового рівня партнерства. Це і довіра, і оцінка боротьби з корупцією у цій сфері", - додав він.