ua en ru

ЄС очікує від РФ надання Сенцову необхідного лікування

ЄС очікує від РФ надання Сенцову необхідного лікування Фото: Олег Сенцов (twitter.com/mariana_betsa)

ЄС також очікує, що РФ звільнить усіх українських політв'язнів

Європейський Союз (ЄС) очікує від РФ надання українському режисеру Олегу Сенцову необхідного лікування та звільнення усіх українських політв'язнів. Про це йдеться у заяві речника Європейської зовнішньополітичної служби у п’ятницю з приводу подальшого ув'язнення Олега Сенцова.

"Згідно з повідомленнями, стан здоров'я пана Сенцова швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому необхідне лікування в умовах кваліфікованих медичних установ відповідно до попереднього рішення Європейського суду з прав людини від 25 липня", - заявив представник ЄС.

"Європейський Союз очікує, що міжнародні стандарти в області прав людини дотримуватимуться на Кримському півострові, а всі незаконно затримані в Росії та на Кримському півострові громадяни України будуть звільнені негайно", - наголошується в заяві.

Як зазначається, Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Нагадаємо, що раніше український омбудсмен опубликовала нові фото Сенцова.

Також РБК-Україна повідомляло, що наразі у Сенцова третя затяжна криза, разом з тим, він не збирається припиняти голодування.

Зазначимо, що Денісова звернулася до керівника Адміністрації президента РФ Антона Вайна з листом, у якому просить терміново повідомити Володимиру Путіну про стан українського політв'язня.