ua en ru

Денісова вимагала від РФ повернути закордонні паспорти українцям з судна ЯМК-0041

Денісова вимагала від РФ повернути закордонні паспорти українцям з судна ЯМК-0041 Фото: судно "ЯМК-0041" (ps.fsb.ru)

У РФ заявили, що чотири члени екіпажу затриманого риболовецького судна проходять свідками у кримінальній справі

Уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що за інформацією Федеральної служби безпеки РФ чотири члени екіпажу затриманого російською стороною риболовецького судна ЯМК-0041 проходять свідками у кримінальній справі і до них не застосовуються процесуальні заходи. Про це повідомляє Денісова на своїй сторінці в Facebook у четвер.

"Чергова відписка з РФ. На мій запит надійшла відповідь ФСБ. Окупанти запевняють, що члени екіпажу ЯМК-0041 - свідки у кримінальній справі та до них не застосовуються заходи процесуального примусу", - написала Денісова.

Денісова вимагала від РФ повернути закордонні паспорти українцям з судна ЯМК-0041

Зокрема, екіпаж судна більше 4 місяців хоче повернутися додому, але не може, бо немає документів. Денісова вимагає терміново повернути паспорти громадян України для виїзду за кордон.

Денісова вимагала від РФ повернути закордонні паспорти українцям з судна ЯМК-0041

Фото (facebook.com/denisovaombudsman)

Нагадаємо, раніше Денісова звернулася до президента України щодо обміну українських рибалок судна ЯМК-0041, затриманого 4 травня 2018 року прикордонною службою РФ, на моряків "Норду", яке було затримано Державною прикордонною службою України. Як відомо, у рибалок українського судна ЯМК-0041 відібрали паспорти, їх примусово утримують на півострові.