ua en ru

Чернігів не буде здаватися за жодних обставин, - мер Атрошенко

Чернігів не буде здаватися за жодних обставин, - мер Атрошенко Фото: мер Чернігова Владислав Атрошенко (facebook.com/vladatroshenko)

Мер Чернігова Владіслав Атрошенко розповів, що ситуація в місті є дуже складною. Але воно не буде здаватися окупанту за жодних обставин.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"За будь-яку ціну ми переможемо. Місто Чернігів здаватися не буде за жодних обставин. Питання тільки в ціні цієї перемоги. Я вважаю, що багато поколінь українців будуть ненавидіти Росію і росіян. І росіяни будуть виплачувати Україні великі кошти на відновлення зруйнованої інфраструктури", - сказав Атрошенко.

Своєю чергою він зазначив, що інфраструктуру можна відновити, однак тисячі життів повернути, на жаль, не можна.

"Інфраструктуру можна відновити. А тисячі простих українців, які жодного стосунку не мають ні до фашистів, ні до військових, які не потребували російського захисту, на жаль, загинули і їх вже ніхто не поверне. І як оцінити людські життя - це, мабуть, знає тільки один Путін", - додав Атрошенко.

Нагадаємо, за словами мера, останнім часом у Чернігові значно збільшилась кількість обстрілів російсько-окупаційних військ. При цьому у ворога немає конкретних цілей, він б'є навмання, і це здебільшого - житлові сектори.

Додамо, вчора в Чернігові російські окупанти обстріляли місцевих жителів, що стояли в черзі за хлібом. Загинули 13 осіб.

Війна РФ проти України триває вже 22-й день. Детальніше про те, що відбувається в країні в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.