ua en ru

Суд почав обирати запобіжний захід Чаусу

Суд почав обирати запобіжний захід Чаусу Фото: екс-суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус (УНІАН)

Вищий антикорупційний суд розпочав засідання з розгляду обрання запобіжного заходу екс-судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу. Його хочуть взяти під варту.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

23:00. Суд вирішив відправити Чауса під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Клопотання детектива НАБУ про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд не задовольнив.

18:15. ВАКС сьогодні продовжить розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Чаусу. Речник суду Олеся Чемерис повідомила, що суддя Воронько вже отримав ухвалу суду про відмову у його відводі.

17:55. Суд відмовив стороні захисту у відводі судді. Клопотання про запобіжний захід продовжить розглядати суддя Воронько. Рішення про продовження судового засідання ще не ухвалювали.

16:30. Сторона захисту Чауса заявила відвід судді. Тепер суд має розглянути це клопотання. Якщо відвід судді буде схвалено, то рішення про продовження засідання щодо обрання запобіжного заходу буде ухваювати вже новий суддя.

Чаус доставлений до суду, у нього чотири адвокати. Один з них, Ростислав Кравець, повідомив, що проситиме проводити суд у закритому режимі. Журналістів до зали, де знаходиться Чаус, не допустили. За словами представників ВАКС, це пов'язано із заходами безпеки.

Рішення прийме суддя Володимир Воронько. НАБУ просить заарештувати Чауса.

НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва Чаусом.

Зазначимо, вчора Національне антикорупційне бюро України заявило про затримання екс-судді Дніпровського райсуду Києва.

Джерела РБК-Україна у правоохоронних органах повідомили, що Чаус після затримання НАБУ знову опинився в ізоляторі СБУ.