ua en ru

БПП наполягає на змінах до заочного правосуддя для засудження екс-чиновників

БПП наполягає на змінах до заочного правосуддя для засудження екс-чиновників Фото: Ігор Кононенко

Депутати відреагували на скасування судом ЄС заморозки активів Клюєва, Азарова, Арбузова і Ставицького

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" наполягає на змінах до заочне правосуддя для засудження екс-чиновників часів президента Віктора Януковича у зв'язку з рішенням суду ЄС щодо скасування заморозки активів представників минулої української влади. Про це заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З цього приводу дійсно дуже складна процедура і складна практика в ЄС. У нас на порядку денному стоїть законопроект по заочне правосуддя. Ми не можемо засудити Януковича, тому що без оголошення в розшук Інтерполом це рішення прийматися не може. Будемо розглядати законопроект, в якому прописано, що згідно статті 255 (КК - ред.), можна здійснювати заочне правосуддя при оголошенні в будь-який розшук, щоб ми не залежали від позиції Інтерполу", - заявив Кононенко.

Він також допустив, що в парламенті з'явиться ряд інших законопроектів для вирішення цього питання.

У той же час глава фракції БПП Юрій Луценко назвав скасування заморозки активів екс-чиновників "заслугою" правоохоронної системи України.

"На жаль, це рішення Європейського суду є об'єктивною характеристикою діяльності правоохоронної системи України", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, суд ЄС скасував заморожування активів Клюєва, Азарова, Арбузова і Ставицького.