ua en ru

Суд ЄС скасував заморожування активів Клюєва, Азарова, Арбузова і Ставицького

Суд ЄС скасував заморожування активів Клюєва, Азарова, Арбузова і Ставицького Фото: Микола Азаров

Наприкінці листопада ГПУ повідомила про блокування 250 млн доларів іноземних активів чиновників часів Януковича

Європейський суд скасував заморожування активів Сергія Клюєва, екс-прем'єра Миколи Азарова та його сина Олексія, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова і екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького. Про це Twitter повідомив журналіст Рікард Йожвик (Rikard Jozwiak).

"Європейський суд анулював заморожування ЄС активів Сергія Клюєва, Миколи Азарова, Олексія Азарова, Арбузова і Ставицького", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці листопада ГПУ повідомила про блокування 250 млн доларів іноземних активів чиновників часів Януковича.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що сьогодні суд Європейського союзу оголосить рішення у справах, пов'язаних з оскарженням санкцій ЄС з боку колишніх українських чиновників з команди екс-президента Віктора Януковича.

Зокрема, суд оголосив рішення у справах T-434/14 Сергій Арбузов проти Ради ЄС, T-341/14 Сергій Клюєв проти Ради ЄС, T-486/14 Едуард Ставицький проти Ради ЄС і в об'єднаній справі Т-331/14 & Т-332/14 Микола Азаров & Олексій Азаров проти Ради ЄС.

Зазначимо також, що за словами заступника генпрокурора Віталія Касько, ЄС зніме санкції проти Януковича і його оточення в березні 2016 року.

"Логіка Євросоюзу проста - на їхню думку, два роки достатньо для правоохоронних органів відповідної держави, щоб розібратися, що це за гроші, і здобуті вони злочинним шляхом, і після цього в рамках механізмів міжнародної правової допомоги накласти арешт на рахунки, нерухомість та інші об'єкти за кордоном", - розповів Касько.