ua en ru

У "Борисполі" затримали учасницю "газових схем" Онищенка

У "Борисполі" затримали учасницю "газових схем" Онищенка Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

За даними ЗМІ, затриманою є мати Онищенка

В аеропорту "Бориспіль" 25 липня затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

За даними прес-служби, затримана була учасницею газових схем Олександра Онищенка щодо договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Вона переховувалася від слідства та була оголошена у розшук з серпня 2016 року.

Водночас, ЗМІ повідомляють, що затриманою є мати Онищенка - Інеса Кадирова.

"Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Наразі детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подано клопотання до суду про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу.

У "Борисполі" затримали учасницю "газових схем" Онищенка

Нагадаємо, НАБУ отримало дозвіл на заочне засудження Олександра Онищенка. За версією слідства, нардеп є керівником злочинної організації, учасники якої отримали понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням"..

Національне антикорупційне бюро викликає нардепа-втікача Олександра Онищенка для вручення обвинувального акту щодо створення незаконної газової схеми.