ua en ru

У серпні відбудеться зустріч радників глав держав нормандського формату

У серпні відбудеться зустріч радників глав держав нормандського формату Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Переговори мають відбутися для продовження роботи над дорожньою картою імплементації мінських домовленостей

У другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав нормандського формату. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у нормандському форматі з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

"Під час двогодинної розмови було домовлено узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації мінських домовленостей. З цією метою в другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав Нормандського формату", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко на телефонній конференції в нормандському форматі буде вимагати негайного забезпечення режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що спецпредставник США по Україні Курт Волкер відвідає Донбас. А 24 липня він буде в Києві, щоб зустрітися з українськими чиновниками і обговорити шлях до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Потім спецпредставник відправиться у Париж, щоб обговорити з французькими і німецькими офіційними особами мінський процес і переговори в форматі "нормандської четвірки".