ua en ru

На арсеналі під Ічнею тривають поодинокі вибухи

На арсеналі під Ічнею тривають поодинокі вибухи Фото з місця подій в Ічні (РБК-Україна)

Також над арсеналом спостерігається незначне задимлення

Спікер Міністерства оборони України полковник Олексій Чорнобай розповів, що на складах шостого арсеналу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області тривають поодинокі вибухи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

"Станом на 16:30, над арсеналом спостерігається незначне задимлення і мають місце поодинокі вибухи", - повідомив Чорнобай.

Він зазначив, що з метою локалізації вогнищ тління на території шостого Арсеналу працює військова техніка підрозділів Збройних сил України - інженерні машини розгородження, пожежні танки, пожежні автомобілі. 2 літаки АН-32П від ДСНС здійснили 18 скидів води над вогнищами тління.

Крім того, на території шостого арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснюють пошук і очищення території від вибухонебезпечних предметів, інформують у відомстві.

Нагадаємо, вибухотехнічна служба спільно з військовими приступила до розмінування населених пунктів Августівка і Дружба, розташованих впритул до військових складів у Чернігівській області. На території військової частини А1479 тривають поодинокі вибухи з частотою десять на годину. Під'їзди до складів заблоковані блокпостами поліцейського спецназу КОРД і полку поліції особливого призначення.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, на момент вибухів на військовому арсеналі в Чернігівській області перебувало 69,5 тис. т боєприпасів. Півторак вважає, що вчорашні вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.

Додамо, сьогодні Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області.