ua en ru

Апеляційний суд Полтавської області зняв з розгляду слухання справи Кернеса

Апеляційний суд Полтавської області зняв з розгляду слухання справи Кернеса Фото: Геннадій Кернес (УНІАН)

Верховний суду розглядає клопотання про направлення справи Кернеса до іншого апеляційного суду

Апеляційний суд Полтавської області зняв з розгляду слухання справи мера Харкова Геннадія Кернеса, яке було призначено на 21 вересня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Як зазначається, наразі Верховний суду розглядає клопотання про направлення справи Кернеса до іншого апеляційного суду.

"Апеляційний суд Полтавської області повідомляє, що слухання кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса, Віталія Блинника та Євгена Сміцького, яке було призначено на 21 вересня 2018 року знято з розгляду, в зв’язку з тим, що на розгляді Верховного суду перебуває клопотання захисника Гунченка О.В. про направлення даного кримінального провадження до іншого апеляційного суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 10 серпня Київський районний суд Полтави закрив справу щодо Геннадія Кернеса та його охоронців, яких підозрювали у викраденні та погрозах вбивством прихильникам Майдану взимку 2014 року. Вже 16 серпня Генпрокуратура подала апеляцію на рішення суду про закриття справи Кернеса, а 21 серпня Апеляційний суд Полтавської області отримав матеріали справи.

Додамо, 13 вересня у апеляційному суді Полтавської області відбулося засідання по справі Кернеса, але, у зв’язку з неявкою обвинувачених, розгляд скарги ГПУ перенесли на 21 вересня.