ua en ru

АМКУ відмовив у перегляді тендеру з перенесення номерів

АМКУ відмовив у перегляді тендеру з перенесення номерів Фото: Антимонопольний комітет України (прес-служба АМКУ)

Відповідне рішення, як передає кореспондент РБК-Україна, було прийнято на сьогоднішньому засіданні АМКУ

Антимонопольний комітет України відмовив польській компанії T4B у задоволенні скарги учасника тендеру на розробку і впровадження системи перенесення номерів (Mobile Number Portability, послуга MNP). Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні АМКУ, передає кореспондент РБК-Україна.

Як відомо, скарга польської компанії T4B стосувалася можливих порушень з боку Українського державного центру радіочастот під час проведення тендеру.

На думку позивача, УДЦР не надав йому своєчасні роз'яснення щодо технічних особливостей побудови системи, що призвело до підвищення вартості конкурсної пропозиції. У підсумку T4B не змогла конкурувати з іншими учасниками за "ціновими" можливостями.

Крім того, згідно зі скаргою, пропозиція компанії-переможця конкурсу на MNP в Україні компанії ТОВ "Діалінк" (Dialink) не відповідає технічним умовам тендеру.

Нагадаємо, ще під час оголошення результатів тендеру 25 січня представник T4B заявляв про намір оскаржити рішення регулятора. У "книзі скарг" АМКУ заяву польського конкурсанта зареєстровано 10 лютого. Представник T4B пояснив це тим, що офіційне повідомлення про схвалення (акцепт, - ред.) пропозиції переможця було опубліковано тільки 1 лютого.

Відповідно до чинного законодавства України, скаргу може бути подано протягом 10 днів після того, як учасник тендеру дізнався про порушення. Таким чином, АМКУ дійшов висновку, що строки оскарження конкурсу на впровадження сервісу з перенесення номерів було порушено. В цілому, стосовно суті поданих претензій, в антимонопольному відомстві визнали відсутність підстав для задоволення заявленої поляками скарги.

Як повідомлялося, компанія T4B стала третім учасником конкурсу, який спробував оскаржити результати тендеру щодо MNP до АМКУ. Раніше відповідні скарги подали компанія "Ес Ай Центр" (SI Center) Дмитра Зараховича у партнерстві зі словенським Teletech, а також ТОВ "Технічний Центр Інтернет" (ТЦІ, LLC).

Раніше в лютому Госпсуд Києва відмовив в оскарженні тендеру на перенесення номерів в Україні.