Оригінальне тріо: запечена курка з апельсинами і оливками
Швидко і просто - те, що треба для вечірньої трапези, тому не складний рецепт виручить тих, у кого обмаль часу
Для тих, хто любить курку стане справжньою знахідкою її оригінальне приготування і подача. Гра смаків не залишить байдужими любителів поласувати з апетитом, а ось мінімальні витрати сил і часу на приготування стануть додатковим бонусом цієї страви. Рецептом курячих стегон з апельсинами і оливками поділилася фуд-блогер Тетяна Кір'янова на своїй сторінці в Instagram kirilife_com.
Склад:
- курячі стегна – 4 шт.
- цибулина – 1 шт.
- часнику – 2 зубчики
- апельсин – 2 шт (сік одного апельсина і 1 для запікання)
- жменя оливок
- чебрець – 4 гілочки
- сіль, перець
- цукор
Спосіб приготування:
1. Дрібно нарізати цибулю і часник. Апельсини очистити і нарізати кільцями.
2. Курячі стегна помити, промокнути паперовим рушником, посолити і поперчити за смаком. Обсмажити на сковороді в олії протягом 4-5 хвилин, вийняти.
3. У тій же сковороді на маслі обсмажити цибулю і часник протягом 1-2 хв. Додати курку і чебрець, влити апельсиновий сік, почекати, поки закипить.
4. Духовку розігріти до 190°С. Поставити курку на 15 хвилин.
5. Дістати з духовки. Зверху розкласти оливки, а також кільця апельсина. Злегка посипати цукром. Повернути в духовку на 20 хв.
Нагадаємо, що любителям солодкого сподобається грушевий пиріг з франжепаном. Пряна і ароматна випічка напевно порадує гостей.
Раніше ми писали рецепт простого і смачного сніданку- галети з цибулею і сирним сиром.
До речі, шанувальникам кексів ми рекомендуємо приготувати мафіни з вишнею за не складним рецептом.