Багато видів каш містять доданий цукор та тим самим шкодять здоров'ю. Однак є і корисні варіанти, які можна знайти в будь-якому магазині.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Real simple.
Дієтолог Патрісія Баннан розповіла, що варто шукати пластівці, виготовлені з цільного зерна, а не рафінованого.
Обирайте каші з цільнозерновими інгредієнтами, такими як цільна пшениця, коричневий рис і овес, які забезпечують більше поживних речовин, таких як клітковина.
Зернові культури, збагачені такими важливими вітамінами та мінералами, як залізо, вітамін D і кальцій, можуть бути додатковим бонусом. Щоб зробити пластівці ще кориснішими, додайте до них молоко, фрукти та горіхи.
Цільнозернова вівсяна каша
Овес вважається злаковим зерном, тому не дивно, що ви знайдете його в деяких крупах. У цьому виді крупи багато корисної клітковини.
Зернові каші, виготовлені з цільного зерна вівса, особливо корисні, оскільки вони містять бета-глюкан - тип розчинної клітковини, який чудово підходить для здоров’я серця.
Подрібнена пшенична крупа
Подрібнена пшениця на 100% складається з цільного зерна та містить клітковину, а також вітаміни групи B і мінерали.
Вона також не містить доданого цукру та забезпечує 8 г клітковини та 7 г білка на порцію.
Зернові висівки
Висівки належать до зовнішніх шарів певних зерен, таких як пшениця та овес, і вони повні поживних речовин. Такі каші містять особливо багато клітковини.
Загалом зернові висівки забезпечують цілих 18 г клітковини та нуль доданого цукру на порцію.
Коричневий рис
Цільнозерновий коричневий рис є хорошим джерелом клітковини, антиоксидантів і поживних речовин. Цей тип крупи не буде підвищувати рівень цукру в крові.
Гранола
Гранола ідеально підходить для перекусу. Не вся гранола виготовляється однаково. Часто такий продукт містить доданий цукор, тому шкідливий для здоров'я.
Дієтолог радить вибирати гранолу, виготовлену з нерафінованого підсолоджувача, наприклад фініків. Крім того, продукт часто містить інші поживні інгредієнти, такі як горіхи та насіння.
Раніше ми повідомляли, з чим потрібно їсти каші для максимальної користі.
Також ми писали, як завжди правильно варити будь-яку кашу.