Сало - це традиційний продукт української кухні, який користується великою популярністю. Проте, навколо вживання шкірки від сала існує багато суперечок та міфів. Дехто вважає її шкідливою та неїстівною, інші ж, навпаки, вбачають у ній користь.
Чи можна їсти шкірку від сала, та які властивості вона має - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Насправді, шкірку від сала не тільки можна їсти, але це дуже корисно. Звичайно, це стосується правильно обробленої та приготовленої шкірки. Сиру шкірку вживати не рекомендується.
Джерело вітамінів та мінералів
Шкірка містить вітаміни групи В, РР, Е, Н, а також мінерали, такі як кальцій, фосфор, магній, залізо та інші.
Колаген
В ній багато колагену, який є важливим для здоров'я суглобів, шкіри та волосся.
Харчові волокна
Шкірка містить харчові волокна, які сприяють нормалізації травлення та очищенню організму від токсинів.
Термічна обробка
Шкірку необхідно піддавати термічній обробці - варити, запікати або смажити.
Очищення
Зауважимо, що перед приготуванням шкірку потрібно ретельно очистити від забруднень та щетини.
Помірність у всьому
Вживати шкірку слід у помірних кількостях, оскільки вона є досить калорійним продуктом, зокрема як і саме сало.
Людям із захворюваннями ШКТ
Шкірка може бути важкою для перетравлення, тому людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід вживати її з обережністю або відмовитися від неї.
Людям із серцево-судинними захворюваннями
Шкірка містить холестерин, тому людям із серцево-судинними захворюваннями слід обмежити її вживання.
Людям із зайвою вагою
Шкірка є калорійним продуктом, тому людям із зайвою вагою слід контролювати її вживання.
Додамо, що попри свій багатий склад, свиняча шкірка є важкозасвоюваним продуктом. Людям із захворюваннями травної системи або серцево-судинними захворюваннями рекомендується обмежити її вживання або зовсім відмовитися від неї. У таких випадках шкірка сала може завдати шкоди організму. Важливо пам'ятати про міру та вживати шкірку сала з обережністю.
Читайте також про три головні помилки, які призводять до глибоких зморшок.
Раніше ми писали, у яких продуктах міститься колаген та чи допомогають добавки.
В матеріалі використані такі джерела - Wikipedia, Facebook-сторінка дієтолога Юрія Попка.