ua en ru

Український шеф-кухар показав, що можна приготувати з черствої паски: відео вишуканого десерту

Український шеф-кухар показав, що можна приготувати з черствої паски: відео вишуканого десерту Який десерт можна приготувати з черствої паски (колаж: РБК-Україна)

На Великдень господині напікають стільки пасок, що не встигають їх всіх з'їсти. Коли паска вже зачерствіла, то не варто її викидати, адже можна приготувати вишуканий десерт.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на TikTok-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Городніка.

Що знадобиться

Для приготувати смачного десерту знадобляться такі інгредієнти:

  • засохла паска - 1 шт.
  • цукор - 100 г
  • жовток - 100 г
  • кава (зварена) - 200 мл
  • коньяк або ром - 30 мл
  • вершки 30-33% - 350 мл
  • сир маскарпоне - 350 г.
  • какао - 2 ст.л

Спосіб приготування

Спочатку змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градуси). Далі масу потрібно остудити.

Після цього збивайте міксером у густу піну вершки.

Змішайте яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.

Налийте в миску зварену каву з коньяком. Поріжте пасочку та обмокайте її в каві. Крихти також можете засипати в каву, а потім трішки відіжміть їх від рідини руками.

Викладіть обмочену пасочку у форму та перемажте кремом. Зверху десерт присипте какао.

@o_gorodnik Дякую за підписку https://www.instagram.com/o_gorodnik Саме це відео, майже рік тому, пробило дно інстаграму і залетіло в ТОП, що навіть показували його по 1+1. Багато чого змінилось з того часу і візуально я теж змінився, але жага до кулінарії та безмежне бажання ділитися з вами усіма лайфхаками та рецептами залишаються НЕЗМІННИМИ. Після цього відео ваше життя трішки змінитись на краще . Засохла паска - 1 шт. Цукор - 100 г. Жовток - 100 г. Кава (зварена)-200 мл. Коньяк або Ром - 30 мл. Вершки 30-33% - 350 мл. Сир маскарпоне - 350 г. Какао - 2 ст.л 1.Змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та взбивайте вінчиком на водяній бані поки масса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть. 2.Взбийте міксером в густу піну вершки. 3.Змішайте охоловші яйця зі взбитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної масси. 4.Змішайте в мисці зварену каву з коньяком. 5.Поріжте пасочку та обмакайте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки віджати їх від лишньої рідини руками. 6.Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім‘єю. #паска#невикидайте#крем#маскарпоне#тірамісу#кухар#рецепт оригінальний звук - o_gorodnik