ua en ru

Украинский шеф-повар показал, что можно приготовить из черствой паски: видео изысканного десерта

Украинский шеф-повар показал, что можно приготовить из черствой паски: видео изысканного десерта Какой десерт можно приготовить из черствого кулича (коллаж: РБК-Украина)

На Пасху хозяйки напекают столько паски, что не успевают ее съесть. Когда паска уже зачерствела, то не стоит ее выбрасывать, ведь можно приготовить изысканный десерт.

Об этом сообщает РБК-Украина (проект Styler) со ссылкой на TikTok-страницу украинского шеф-повара Александра Городника.

Что понадобится

Для приготовления вкусного десерта понадобятся следующие ингредиенты:

  • засохшая паска - 1 шт.
  • сахар - 100 г
  • желток - 100 г
  • кофе (сваренный) - 200 мл
  • коньяк или ром - 30 мл
  • сливки 30-33% - 350 мл
  • сыр маскарпоне - 350 г.
  • какао - 2 ст.л

Способ приготовления

Сначала смешайте сахар с желтками в глубокой миске и взбивайте венчиком на водяной бане, пока масса не станет светлее и однороднее (63 градуса). Далее массу нужно остудить.

После этого взбивайте миксером в густую пену сливки.

Смешайте яйца со взбитыми сливками и сыром маскарпоне до однородной массы.

Налейте в миску сваренный кофе с коньяком. Порежьте паску и обмокайте ее в кофе. Крошки также можете засыпать в кофе, а затем немного отожмите их от жидкости руками.

Выложите обмоченную паску в форму и перемажьте кремом. Сверху десерт присыпьте какао.

@o_gorodnik Дякую за підписку https://www.instagram.com/o_gorodnik Саме це відео, майже рік тому, пробило дно інстаграму і залетіло в ТОП, що навіть показували його по 1+1. Багато чого змінилось з того часу і візуально я теж змінився, але жага до кулінарії та безмежне бажання ділитися з вами усіма лайфхаками та рецептами залишаються НЕЗМІННИМИ. Після цього відео ваше життя трішки змінитись на краще . Засохла паска - 1 шт. Цукор - 100 г. Жовток - 100 г. Кава (зварена)-200 мл. Коньяк або Ром - 30 мл. Вершки 30-33% - 350 мл. Сир маскарпоне - 350 г. Какао - 2 ст.л 1.Змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та взбивайте вінчиком на водяній бані поки масса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть. 2.Взбийте міксером в густу піну вершки. 3.Змішайте охоловші яйця зі взбитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної масси. 4.Змішайте в мисці зварену каву з коньяком. 5.Поріжте пасочку та обмакайте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки віджати їх від лишньої рідини руками. 6.Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім‘єю. #паска#невикидайте#крем#маскарпоне#тірамісу#кухар#рецепт оригінальний звук - o_gorodnik