ua en ru

Топ-5 незвичайних начинок для млинців і вареників на Масницю-2025

Топ-5 незвичайних начинок для млинців і вареників на Масницю-2025 З чим готувати млинці і вареники на Масницю (ілюстративне фото: Pixabay)

Масниця - це не тільки свято з приготуванням смачних млинців і вареників, а й чудова нагода поекспериментувати з начинками та додавати нові смаки до традиційних страв. Існує кілька цікавих варіантів, які неодмінно вразять гостей.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про незвичні варіанти начинки для млинців і вареників до Масниці.

З чим приготувати млинці на Масляну

Лосось та авокадо

Справжній тренд останніх років - це поєднання морепродуктів і авокадо, тож млинці не стали винятком. Лосось, авокадо і легкий крем-сир або йогурт - це смачне та корисне поєднання для солоних млинців на Масницю.

Лосось збагачує смак страви, а авокадо додає кремовості та ніжності. Ці млинці можна подавати як закуску або основну страву на святковому столі.

Карамелізовані банани та крем з маскарпоне

Цей варіант млинців до Масниці поєднує класичну солодкість бананів із ніжним кремом маскарпоне. Карамелізовані банани з медом додають десерту глибокий смак, а крем із маскарпоне робить начинку м'якою і вершковою.

Для завершення можна посипати млинці подрібненими горіхами або шоколадною стружкою.

Шоколад та перець чилі

Млинці з розтопленим шоколадом і перцем чилі - це ідеальна комбінація солодкого та гострого та справжній вибух смаку для тих, хто любить нові відчуття в кулінарії.

Вишуканий шоколад з легким пекучим післясмаком чилі створюють незабутню гармонію смаків, яка не залишить байдужим жодного любителя нових поєднань. Це варіант, який точно запам'ятається і додасть страві на Масницю оригінальності.

Курка та ананас

Масляну святкують впродовж тижня перед початком Великого посту, тому млинці можуть мати різноманітну начинку, зокрема й м'ясну. Втім, навіть її можна зробити цікавішою.

Солодкий ананас додасть пікантну нотку до звичного смаку млинців з куркою. Для приготування начинки необхідно відварити куряче філе, подрібнити його, додати дрібно нарізаний ананас, тертий сир і спеції до смаку.

Сир фета та шпинат

Ця начинка стане чудовим варіантом для вегетаріанців та любителів легких страв. Для її приготування необхідно обсмажити шпинат, змішати його з подрібненим сиром фета, часником та спеціями. Змастіть начинкою млинці та згорніть їх рулетиками або складіть конвертиками.

З чим приготувати вареники на Масницю

М'ясо качки з вишневим соусом

Для тих, хто хоче додати нові фарби у святкову вечерю, вареники з качкою та вишневим соусом - чудовий вибір. М'ясо качки має вишуканий, трохи солодкий смак, який чудово поєднується з кислинкою вишневого соусу.

Така начинка ідеально підійде для святкових вареників, що точно здивують ваших гостей і додадуть розмаїття в традиційне меню Масниці.

Гриби та бекон

Соковиті гриби та хрусткий бекон - це доволі класичне поєднання, яке ідеально підходить для начинки вареників. Для приготування начинки спершу необхідно обсмажити гриби з беконом, додати цибулю та спеції.

Потім начинку розкладають по кружальцях тіста для вареників, заліплюють краї виробів та відварюють вареники з грибами і беконом до готовності.

Квасоля та капуста

Вареники з квасолевою начинкою - поживний пісний варіант для страви на Масницю. Хоча така начинка здається доволі незвичною, її нерідко використовують для приготування вареників в західних областях України.

Для того, щоб приготувати вареники з квасолею, боби потрібно попередньо замочити на ніч, а потім відварити. Доповнює смак квасолі тушкована або квашена капуста.

Гречана каша і сир

Поєднання кисломолочного сиру та відвареної гречки зробить вареники на Масницю дійсно унікальними.

Для цього варіанти страви до сиру потрібно додати охолоджену гречку та ретельно перемішати інгредієнти. Для більш ніжної текстури начинки сир варто перетерти.

Мак

Попри те, що макова начинка була традиційною для вареників, нині такий варіант страви є доволі незвичним. Для приготування макової начинки зернятка потрібно запарити або відварити, а потім перетерти до виділення олії.

Навіть традиційні начинки для млинців та вареників можуть незвичними та оригінальними. Не бійтеся експериментувати зі смаками та створювати свої власні унікальні рецепти.