ua en ru

Тісто для пельменів, яке не розвалюється і не липне: дуже простий рецепт

Тісто для пельменів, яке не розвалюється і не липне: дуже простий рецепт Як приготувати тісто для пельменів (фото: pixabay)

Що може бути смачніше за домашні пельмені, щойно зварені з лавровим листочком і перчиком? Але не всі можуть впоратися з тістом, через що воно липнутиме при готування, або ж пельмені можуть розвалюватися у каструлі.

Своїм рецептом поділилася кулінарка Марія Михальченко на своєму каналі в YouTube.

Складники:

  • 0,5 ч. л солі
  • 4 ст. л олії
  • 800 г борошна
  • 375 мл окропу

Покрокове приготування

Вбийте в миску яйце, додайте сіль і олію. Збийте до однорідності.

Окремо просійте борошно в глибоку миску. Зробіть по центру заглиблення і влийте туди яєчну суміш. Вимісіть виделкою.

Влийте в масу крутий кип'яток. Замісіть спочатку ложкою, а потім руками. Вимісіть однорідне гладке тісто.

Залиште тісто відпочивати в харчовій плівці мінімум на 20 хвилин.

Приготуйте улюблений фарш і наліпіть пельмені за допомогою пельменниці чи вручну.