ua en ru

Сильні молитви для очищення від гріхів та хвороб, які треба прочитати на Водохреще

Сильні молитви для очищення від гріхів та хвороб, які треба прочитати на Водохреще Найсильніші молитви на Водохреще (Колаж РБК-Україна)

Хрещення Господнє щорічно відзначається 19 січня, і цей день завершує цикл різдвяних свят. На Водохрещу проводять святкові літургії, а віруючі читають особливі молитви. Цього дня Ісус Христос прийняв хрещення у річці Йордан.

Зазвичай цього дня у храмах освячують воду, яка береже від пристріту, допомагає зцілити хвороби та дає сили. Також освячують воду просто неба, і сміливці занурюються у крижані водоймища, щоб отримати здоров'я.

Які молитви потрібно читати на Водохреще, щоб очиститися від гріхів та хвороб, а також для виконання бажання та отримання удачі – читайте нижче.

Молитва перед вживанням святої води: від хвороби та пристріту

Господи Боже мій, нехай буде дар Твій святий і свята Твоя вода на залишення гріхів моїх, на просвіту мого розуму, на зміцнення душевних і тілесних сил моїх, на здоров'я душі й тіла мого, на підкорення пристрастей і недуг моїх за безмежною милістю Твоєю молитвами Твоя Матері та всіх святих Твоїх. Амінь.

Молитва на виконання бажань

Господи Ісусе Христе, Сину Божий. Не прогнівайся на моє серцеве прохання, але й не відмов у нескінченній милості. Благослови мене на виконання бажання і відкинь усі чортові прірви. Нехай усе задумане збудеться і нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь.

Молитва на удачу та достаток

Вночі встаю, воду святу беру. Свята водичка, свята нічко, освятіть душу і тіло, приступіть, ангели, крилами тихими осініть, мир Божий принесіть, Бога до мого дому приведіть.

Бога привітаю, Бога за стіл саджаю, Пресвятій Богородиці та Іоанну Предтечі молюся: Хрестителю Христу, чесному Предтечу, крайньому пророче, першого мученика, постників і пустельників наставника, чистоти вчителя і ближнього друга Христового!

Тя благаю, і тобі вдаючись не відкинь мене від твого заступу, не залиши мене гріхів, що впав багатьма; віднови душу мою покаянням, як другим хрещенням; очисти мене, гріхи опоганеного, і примуси внизити, бо нікчемно входить, у Царство Небесне. Амінь.

Молитва для очищення від гріхів

Господи Ісусе Христе, Сину Божий Єдинородний, від Отця перед усіма віками народжений, Світло від Світла, від Пресвятої Діви Марії втілено нетлінний і в цей світ на спасіння наше, що прийшло!

Ти не вмів бачити від диявола муки роду людського й у світлий день Богоявлення Твого прийшов на Йордан до грішників і митарів хреститися від Івана, безгрішний, так наповнилася всяка правда і так узяв у водах Йорданських гріхи всього світу.

Хай радіє нині небо і земля, і весь світ грає; річки хлюпають; озера, безодні та моря Ти освятив Божественним хрещенням.

Сподоби нас прийти до Тебе, хто хоче за твоїм голосом, так черпати воду благодаті Твоєї й відпущення гріхів наших і так, що відкинули безбожність і мирські похоті; цнотливо і невинно, і праведно, і благочестиво прожити в нинішньому столітті, чекаючи на яву слави Твоєї, великого Бога і Спаса нашого, але не від справ наших врятуєш нас.

Але за Твоєю милістю і за оновленням Святого Духа Твого, благодаттю якого ми виправдані, спадкоємцями будемо вічне життя в Царстві Твоєму. І дай же нам з усіма святими прославити всесвяте ім'я Твоє з Отцем і з Пресвятим, і Благим, і твоїм живучим Духом нині та завжди, і на віки віків. Амінь.