Швидкий маковий пиріг: тримайте бюджетний рецепт-п'ятихвилинку
Маковий пиріг з посипкою чудово смакуватиме всій родині. Головне, що для його приготування не треба витрачати багато грошей і часу.
Рецептом поділилася кулінарка на YouTube каналі Смаколики Юлі.
Складники
- 4 яйця
- 150-200 г цукру
- 200 г макової маси
- 200 г борошна
- 150 мл рафінованої олії
- 1 ч. л. (з чубчиком) розпушувача
- ванільний цукор/цедра апельсина (за бажанням)
Для крихти-посипки:
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 120 г вершкового масла
Покрокове приготування
Збийте яйця з цукром вінчиком чи міксером. Додайте готову макову масу, ванільний цукор (за бажанням можна додати цедру апельсина чи навіть корицю), олію.
Всипте розпушувач до борошна і перемішайте. Збивайте масу міксером, поступово додаючи борошно з розпушувачем.
Влийте масу до форми.
Приготуйте посипку: змішайте борошно з маслом кімнатної температури і цукром. Перетріть руками в крихту. Посипте її зверху на тісто.
Поставте в розігріту духовку до 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали, як приготувати вафельний торт по-новому.
Крім того читайте, як спекти торт, що буде смачніше Наполеона в рази.