Вітамін С в організмі не синтезується, тому він має надходити з їжею або у вигляді вітамінних добавок. Такий вітамін особливо важливий для здоров'я.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Віри Курин.
Нутриціолог зазначила, що основна роль справжніх вітамінів С в організмі така:
Нестача вітаміну С може призвести до появи низки симптомів, таких як:
Його дефіцит викликає захворювання під назвою "цинга", що проявляється кровотечами та ламкістю судин.
Це незамінний вітамін, який можна отримати лише у їжі рослинного походження. Найбільше знаходиться в таких продуктах: цитрусові, ківі, червоний перець, броколі, смородина, полуниця.
Важливо, що вплив вітаміну С на перебіг застуди не доведений та потребує більших клінічних випробувань. Він також не сприяє профілактиці ГРВІ й не скорочує тривалість лікування.
Величезні дози вітаміну С можуть спричинити: діарею, нудоту, блювоту, печію, спазми в животі, головний біль, безсоння. Якщо відчуваєте погіршення стану, звертайтеся до сімейного лікаря.
Зокрема, для більшості людей здорове харчування забезпечує достатню кількість вітаміну С.
Раніше ми повідомляли про 5 вітамінів, які жінкам і чоловікам треба пити після 40 років.
Також ми писали, що треба знати про дефіцит заліза в організмі.