Багатьох з нас охоплює бажання помити сире м'ясо, птицю або яйця перед приготуванням. Здається, що так ми позбавимося від бактерій і зробимо продукт безпечнішим. Проте, насправді, це може бути небезпечним!
Чому саме так, пояснює РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис дієтолога Людмили Матюшинець в Instagram.
Річ у тім, що вода з-під крана не знищує шкідливі бактерії, такі як Salmonella, Listeria та E. coli. Натомість, бризки води можуть рознести їх по всій кухні - на поверхні, посуд та інші продукти.
А ось термічна обробка (смаження, варіння, запікання) гарантовано знищує всі шкідливі бактерії. Тому, замість миття, варто зосередитися на правильній термічній обробці та дотриманні правил гігієни на кухні.
Замість миття, дотримуйтесь цих простих правил:
Такі авторитетні організації, як CDC (Центри з контролю та профілактики захворювань США) та USDA (Міністерство сільського господарства США), підтверджують: миття м'яса не робить його безпечнішим.
Забудьте про звичку мити сире м'ясо, птицю та яйця! Це не тільки не потрібно, але й може бути небезпечним. Довіртесь термічній обробці та дотримуйтесь правил гігієни на кухні, і тоді ваша їжа буде не тільки смачною, але й безпечною.
Раніше ми писали про 5 заморожених продуктів, які корисні для мозку.
Дізнайтеся про продукти, які калічать дитячий організм.