ua en ru

Найсмачніший рецепт шаурми від відомого шеф-кухаря: про покупну ви забудете назавжди

Найсмачніший рецепт шаурми від відомого шеф-кухаря: про покупну ви забудете назавжди Як приготувати шаурму (колаж: Styler)
Автор: Наталя Коваль
Експерт: Алекс Міль

Смачна і соковиту шаурму можна легко і швидко приготувати вдома. А ваша родина проситиме частіше радувати такою смакотою.

Рецептом поділився популярний фудблогер Алекс Міль у своєму Instagram.

Інгредієнти

Для приготування неймовірно смачної шаурми, вам знадобляться

  • лаваш
  • філе стегна курки - 400 г
  • пекінська капуста (або білокачанна) - 80 г
  • морква по-корейськи - 100 г
  • помідор - 60 г
  • тертого твердий сир - 80 г
  • олія - 12 г
  • сіль
  • перець
  • паприка
  • хмелі-сунелі

Для соусу

  • майонез - 2 ст. л.
  • кетчуп - 2 ст. л.
  • сметана - 2 ст. л.
  • сушений часник - 5 г
  • мариновані огірки - 80 г

Як готувати

За словами фудблогера, дуже важливо обрати хороший лаваш, не перегнутий та не пересушений, щоб він в процесі скручування не порвався. А м’ясо стегна курки найкраще підходить для шаурми.

Щодо помідорів, то краще обирати без м'якоті, щоб сік не витік з шаурми. Що стосується капусти, краще не брати салат, айсберг чи синю капусту, бо вони прив’януть.

Спочатку до м'яса потрібно додати сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі. Налити олії та руками перемішати. Далі обсмажити на сковорідці по чотири-п'ять хвилин з обох боків та дрібно нарізати.

Після цього натерти мариновані огірки. Змішати майонез, кетчуп та сметану, додати трішки сушеного часнику і натертих маринованих огірочків.

Тепер потрібно взяти лаваш, змастити його соусом, викласти на соус м’ясо, капусту помідор, моркву, тертий сир, і зверху ще трішки соусу.

З обох боків підігнути краї, скрутити. Поставити на кілька хвилин на гриль чи суху сковорідку, щоб лаваш підрум’янився та розплавився сир. Готово!