ua en ru

Одеський шеф-кухар поділився оригінальним рецептом салату з буряка. Гарантовано смачно!

Одеський шеф-кухар поділився оригінальним рецептом салату з буряка. Гарантовано смачно! Як приготувати вітамінний салат із запеченого буряка (фото: facebook.com/chefvelychko)

Одеський шеф-кухар Андрій Величко поділився рецептом вітамінного салату із запеченого буряка й грецького йогурту. Така страва швидка у приготуванні та ще й надзвичайно смачна.

Рецепт кулінарний блогер опублікував у Facebook.

Салат з буряком та йогуртом

"Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже вдалого салату із запеченим або відвареним буряком. З одного боку він простий у приготуванні, а з іншого боку - з дуже гармонійним та вдалим смаком. Адже поєднання солодких буряків і в міру кислого йогурту, та ще й з ароматом трав і з хрумкою текстурою - гарантовано смачно", - написав кулінар.

Інгредієнти для салату на 4 порції:

  • 3 буряки середнього розміру
  • 50 г волоських горіхів
  • 200 г грецького 10% йогурту
  • Зелень кінзи та м'яти або будь-яка улюблена зелень
  • 2 ст. ложки оливкової олії

Для заправки

  • 2 ст. ложки гірчиці у зернах
  • 1 ч. ложки гострої гірчиці
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 ч. ложка фруктового оцту
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • сіль, перець

Як приготувати:

Підготуйте буряки. Це найдовший, але дуже легкий крок. Відваріть або запечіть буряк. Якщо нема часу на це, то можна купити в магазині уже готовий буряк у вакуумній упаковці.

Очистьте плід і наріжте невеликими трикутниками завбільшки 3-4 см

Приготуйте заправку. Універсальна медово-гірчична добре смакує у багатьох салатах. У мисці змішайте всі інгредієнти, крім оливкової олії. До речі, її можна замінити на ароматну олію, конопляну олію або олію виноградних кісточок. Вінчиком швидко розмішайте гірчицю з медом і оцтом і поступово вливайте олію тонкою цівкою.

Посоліть і поперчіть за смаком. Має вийти збалансована, кисло-солодка заправка з гірчичною ноткою.

На широку плоску тарілку викладіть нарізаний буряк. Злегка посоліть і скропіть оливковою олією. Полийте медово-гірчичною заправкою.

Зверху в кількох місцях викладіть нейтральний йогурт. Посипте страву підсушеними та подрібненими волоськими горіхами та листям свіжої ароматної зелені.

Смачного!