ua en ru

Невагомий, мов хмарка! Готуємо швидкий та найсмачніший норвезький торт

Невагомий, мов хмарка! Готуємо швидкий та найсмачніший норвезький торт Як приготувати справжній норвезький торт (кадр з відео)

Справжній норвезький десерт називається verdens beste - найкращий торт у світі. І це дійсно справжній шедевр кондитерського мистецтва, який може приготувати майже кожен кулінар. Більшість норвежців називають його - торт квефіорд (kvæfjordkake).

Як приготувати справжній норвезький торт, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарку Юлію Шевчук на каналі в YouTube.

Цей торт отримав свою назву завдяки містечку Квефіорду: дві сестри вперше спекли його в кафе Alliance в Харстаді в 30-х роках. А норвежці настільки люблять цей десерт, що у 2002 році проголосували, щоб він став національним тортом Норвегії.

Що вам знадобиться:

Для бісквіта:

  • Жовток - 4 шт.
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Борошно - 100 г
  • Молоко - 3 ст. ложки
  • Розпушувач - 2 ч. ложки
  • Ванільний цукор - 1 ч. ложка

Для меренги:

  • Білок - 4 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - 200 г
  • Мигдальні пластівці (або інших горіхів) - 150 г

Для крему:

  • Вершки (33-35%) - 200 г
  • Молоко - 500 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 120 г
  • Цукрова пудра - 30 г
  • Борошно - 50 г

Щоб скоротити час на приготування та кількість інгредієнтів, крем можна купити заварний і його зварити.

Як готувати норвезький торт

За допомогою міксера збиваємо усі продукти для бісквіта. Застеляємо деко пергаментом для випічки й рівним шаром викладаємо тісто.Засипаємо мигдальними пластівцями (або порізаними іншими горіхами).

Білки з цукром збиваємо міксером до стійких піків. Викладаємо цю густу суміш на шар бісквіта. Ставимо деко у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 25 хвилин. Коли пиріг буде готовий - виключіть духовку, але не витягайте одразу, щоб меренга не осіла.

Готуємо крем. Яйця, цукор та молоко збиваємо міксером, переливаємо у ємність і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи варимо до загустіння. Даємо крему охолонути до кімнатної температури.

Охолоджені вершки збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру і збиваємо до пружної маси. І поступово, не припиняючи збивати, додаємо цю масу до крему.

Корж розрізаємо навпіл. Добре змащуємо кремом середину та накриваємо другою половиною коржа.

Вас може зацікавити: