Деякі продукти містять гістамін, який бере участь у багатьох процесах в організмі. Надмірна кількість цієї речовини здатна викликати головний біль та навіть утруднювати дихання.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про продукти, які містять у своєму складі гістамін.
Гістамін - це природна хімічна речовина, яка допомагає клітинам з'єднуватись. Він відіграє кілька важливих ролей в організмі, включаючи керування циклом сну та підтримку роботи мозку. Але він найбільш відомий своєю роллю при алергії.
Алергія виникає, коли імунна система надмірно реагує на такі речовини, як пилок і цвіль. Щоб захиститися від так званих загроз, клітини вивільняють гістамін, який спонукає організм почати алергічну реакцію.
За словами дієтолога Ольги Безуглої, надлишок гістаміну в організмі, зокрема через харчування, може викликати симптоми, схожі на алергічні реакції.
Надлишок гістаміну може викликати симптоми, схожі на інтолерантність:
Важливо, якщо є підозра на чутливість до гістаміну, то варто дотримуватись таких рекомендацій:
Дієтолог навела приклади продуктів, які містять високий рівень гістаміну або сприяють його вивільненню:
Раніше ми повідомляли про 20 продуктів, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб.
Також ми писали, який овоч покращує слух та допомагає уникнути вушних інфекцій.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Instagram-сторінка дієтолога Ольги Безуглої та сайт Сleveland clinic.