Найніжніша домашня ковбаса з курятини за рецептом Клопотенко: діти будуть у захваті!
Більшість видів ковбаси, як домашньої, і магазинної, містять різні види м'яса - свинини, суміш фаршів. І вона досить жирна. Але відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати ніжну ковбасу із курятини. Цей варіант буде дієтичним і сподобається дітям.
Як приготувати домашню курячу ковбасу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на рецепт Євгена Клопотенка на його сайті.
Що вам знадобиться:
- 1,2 кг курячих гомілок
- 500 г курячого фаршу
- ½ ч. ложки солі
- 1 ч. ложку сушеного часнику
- 1 ч. ложку коріандру
- 150 мл молока
- 1,5 м свинячої оболонки
Як приготувати домашню ніжну ковбасу з курятини?
Зніміть із гомілок шкірку і зріжте м'ясо з кісток, а потім наріжте його дрібним кубиком.
Змішайте м'ясо з фаршем, додайте сіль, сушений часник, коріандр та молоко.
Ретельно перемішайте весь фарш для ковбаси.
Ретельно промийте 1,5 м свинячої оболонки
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Начиніть оболонку, не надто щільно її трамбуючи фаршем. Викладіть на застелений пергаментом лист.
Проколіть ковбасу шпажками по всьому периметру, а на дно листа налийте 100 мл води.
Запікайте ковбасу протягом 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
А ось ще один рецепт домашньої ковбаски з курячого м'яса:
Раніше ми розповідали про те, як приготувати прості м'ясні ватрушки для смачної вечері.
А ще писали про те, як готується запечений дерун із м'ясом та грибами.