Найкращий салат до м'яса та гриля: освіжає, хрумтить, готується за 10 хвилин
Як приготувати американський салат коул-слоу за 10 хвилин (фото: freepik.com)
Цей освіжаючий капустяний салат з майонезною заправкою вже давно став класикою американської кухні. Простий у приготуванні, багатий клітковиною та овочами - цей салат точно вартий місця на вашому столі.
Що це за салат, у чому його користь та як його приготувати, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Gospoda.
Цей холодний капустяний салат коул-слоу був завезений у Північну Америку ще голландськими колоністами. Американці цей салат доповнили та він став їх улюбленим гарніром до барбекю та грилю. Він багатий на рослинні волокна, смачний, корисний і дуже легкий.
Що вам знадобиться:
- Білокачанна капуста - 400 г
- Червонокачанна капуста - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Цибуля зелена - пучок
- Морква - 2 шт.
- Корінь селери - 100 г
- Майонез або йогуртова заправка - 100 г
- Вершки 10% - 1 ст. ложка
- Оцет яблучний - 2 ст. ложки
- Цукор - 1 ст. ложка
- Сіль, перець чорний мелений - до вашого смаку
Як приготувати американський салат коул-слоу
Капусту білокачанну та червонокачанну шаткуємо дрібною соломкою, обминаємо з сіллю. Моркву та селеру чистимо та натираємо на тертці для овочів по-корейські.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зелену цибулю потрібно подрібніти. За бажанням можна додати трошки подрібненого кропу.
Змішуємо овочі в одній великій мисці.
В окремому посуді робимо заправку: беремо майонез або грецький йогурт, додаємо вершки, оцет, цукор, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідного соусу.
Заправляти цей салат потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.
Вас може зацікавити:
- Готуємо весняний суп, який очищає організм та додає сил
- Як самостійно приготувати популярний крем-сир лабне - рецепт
- Ідеальний рецепт для запікання м'яса - воно не пересохне і буде смачним